Analyse
Læsetid: 5 min.

Draghi træder tilbage: Hvor vil Italien forvilde sig hen nu?

Efter internt oprør i regeringen meddelte Italiens premierminister, Mario Draghi, torsdag aften sin afgang. Umiddelbart efter afviste præsident Sergio Mattarella dog at lade Draghi gå af. En periode med usædvanlig politisk ro i Italien synes derfor slut, og hele Europa skal nervøst forberede sig på, hvor Italien nu vil forvilde sig hen
Italiens premierminister, Mario Draghi, meddelte torsdag aften, at han trækker sig fra sin post.

Italiens premierminister, Mario Draghi, meddelte torsdag aften, at han trækker sig fra sin post.

John Thys

Udland
15. juli 2022

Søjlerne i Roms regeringspalæer ryster og styrter sammen. Og manden, der hidtil har formået at afstive og holde det skrøbelige italienske politiske system oprejst, er på vej ud.

Premierminister Mario Draghi meddelte torsdag aften, at han trækker sig fra sin post. Det sker efter koalitionspartiet Femstjernebevægelsen torsdag ved en afstemning i senatet nægtede at bakke op om den regering, det selv er medlem af.

»I aften træder jeg tilbage. Det store nationale politiske flertal eksisterer ikke længere,« sagde han ifølge italienske medier.

Udviklingen øger frygten for et valg i utide – og markerer samtidig afslutningen på en ellers usædvanlig rolig periode i italiensk politik, som Draghi har stået bag de seneste 17 måneder som regeringschef.

Dermed står Italien, en vigtig europæisk spiller, på usikre fødder på et tidspunkt med krig og energikrise i Europa. Samtidig kæmper landet allerede med voksende økonomiske problemer, en enorm gældsbyrde, stigende inflation og ovenikøbet den værste tørke i flere generationer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Annette Chronstedt

Sådan går det, når man aldrig har fået gjort op med sin fascistiske fortid og således tillader et medielandskab, som i stor målestok drives af logren for den nuværende russiske fascisme.

Michael Hullevad, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Ole Olesen og Ole Meyer anbefalede denne kommentar

Femstjernebevægelsen har med gode argumenter spændt ben for Draghis forsøg på at få Italien til at ligne World Economic Forums nyliberale glansbilled-nationer,. Dygtigt, men hverken klogt eller fornuftigt. Sådan set snarere en global-liberal tilpasningspolitik, som nu ikke går længere. Blandt andet fordi Femstjernebevægelsen ikke kan acceptere våbenleverancer til Ukraines fascistiske kup-regering.

Torben Lindegaard

@Steen Piper 15. juli, 2022 - 14:09

"Blandt andet fordi Femstjernebevægelsen ikke kan acceptere våbenleverancer til Ukraines fascistiske kup-regering."
citat fra læserbrev

Jamen altså .... Steen dog !!