Protester i Libyen
Læsetid: 3 min.

FN’s generalsekretær maner til besindighed i Libyen, hvor protester breder sig

Tripoli er vidne til de største demonstrationer i årevis på grund af den politisk låste situation og de faldende levestandarder i landet. FN’s generalsekretær følger bekymret udviklingen og opfordrer demonstranterne til at afholde sig fra at bruge vold
På Martyrernes Plads i Libyens hovedstad Tripoli var der fredag demonstrationer. De er udløst af voldsom utilfredshed med den faldende levestandard i landet.

På Martyrernes Plads i Libyens hovedstad Tripoli var der fredag demonstrationer. De er udløst af voldsom utilfredshed med den faldende levestandard i landet.

Hazem Ahmed/Ritzau Scanpix

Udland
5. juli 2022

FN’s generalsekretær, António Guterres, maner til besindighed, mens demonstrationer spreder sig over hele Libyen i protest over strømafbrydelser, og at det ikke er lykkedes af afholde valg. De libyske politiske fraktioner mødtes i sidste uge i Genève til et møde indkaldt af FN’s særlige rådgiver Stephanie Williams, men trods fremskridt nåede de ikke til en aftale om, hvordan et kommende valg kan afholdes.

Fredag aften stormede demonstranter delstatsparlamentet i den østlige by Tobruk, da vreden over de faldende levestandarder og den politisk låste situation nåede kogepunktet.

»Generalsekretæren følger med bekymring udviklingen i de demonstrationer, som har været afholdt i flere libyske byer, heriblandt Tripoli, Tobruk og Benghazi,« lød det i en udtalelse fra Guterres’ kontor.

FN-chefen opfordrede demonstranter til at »afholde sig fra voldshandlinger og sikkerhedsstyrkerne til at udvise størst mulig tilbageholdenhed«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Hvor længe endnu kan rigdommen i verden fortsætte med at koncentrere sig på færre og færre hænder, som alle tror, de har fortjent dem?

Kim Morten Nissen, Steen K Petersen, Carsten Munk og David Zennaro anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Jeg tror ikke, man skal regne med at få demokrati og retfærdighed foræret. Så hatten af for dem, at de går på gaden for det. Det fik vi heller ikke i lille fredelige Danmark.

Carsten Munk, Troels Ken Pedersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar