USA
Læsetid: 4 min.

I en forbløffende kovending vil Kongressen vedtage rekordstor klimabevilling i næste uge

For to uger siden gerådede demokraterne og klimabevægelsen i en dyb depression. En enkelt senator havde sat en stopper for vedtagelsen af en skelsættende klimabevilling. Torsdag var humøret helt oppe, da demokraterne enedes om et lovforslag. Nu kan USA stille op til COP27 med troværdigheden i behold
Den demokratiske senator Joe Manchin fra West Virginia havde egentlig trukket sin støtte fra en stor lovpakke om socialpolitiske reformer og klimabevillinger, han selv havde været med til at udforme. Men nu er han vendt på en tallerken.

Den demokratiske senator Joe Manchin fra West Virginia havde egentlig trukket sin støtte fra en stor lovpakke om socialpolitiske reformer og klimabevillinger, han selv havde været med til at udforme. Men nu er han vendt på en tallerken.

Graeme Sloan/SIPA/Ritzau Scanpix

Udland
29. juli 2022

Midt i en hedebølge og én uge inden Kongressen går på ferie i august, tyder alt nu på, at USA under COP27-mødet i Kairo til efteråret vil kunne skilte med vedtagelsen af en klimalov, som lever op til præsident Joe Bidens løfte om en reduktion på 50-52 procent af USA’s udledning af drivhusgasser.

Den opløftende nyhed kom for dagen sent onsdag i Washington, D.C., da den demokratiske flertalsleder, Chuck Schumer, og den moderate demokratiske senator fra West Virginia, Joe Manchin, i en fælles udtalelse bebudede, at de nu var nået til enighed om en pakke, hvis angivelige formål skulle være at bekæmpe den høje inflation i landet.

De to politikere havde øjensynligt forhandlet i største hemmelighed i de sidste to uger om en lovpakke, der er en beskåret version af Bidens socialpolitiske reformer og klimabevilling fra sidste år, Build Back Better, på 2.000 milliarder dollar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Olaf Tehrani

Her er en artikel i The Guardian om den 'moderate' Joe Manchin, og hvad der synes at ligge bag hans politik.:
https://www.theguardian.com/us-news/2022/may/31/joe-manchin-hold-climate...

Eva Schwanenflügel og klaus Christoffersen anbefalede denne kommentar
Jan Eskildsen

Kunne være interessant med en opsummering af, hvor mange penge, som er bevilget til det ene og det andet under den nuværende præsident. Samt information om, hvor pengene skal komme fra og hvor stor gælden så bliver i alt..

Lars B. Jensen

Der kan ikke længere komme gode nyheder om klimaet. Vi har udledt så meget CO2 at der ingen vej tilbage. Der smelter så meget permafrost og frigives flere drivhusgasser, der er nu ingen måde at stoppe klimaforandringerne. Vi viste godt at vores livsstil ødelægger den klode vi bor på, men økonomisk vækst er vigtigere.

Lars B. Jensen

Om 20-30 år kollapser regnskoven p.g.a. temperaturstigninger og skovhugst og frigiver enorme mængder af CO2. Vi kan intet gøre fordi dem der ejer vores medier også er dem der tjener på de ødelæggende aktiviteter.
zzzzzzzzvi har overladt alt for meget magt til et system der kræver evig eksponentiel vækst, på en klode af begrænset størrelse. Det kan man ikke, uanset hvor mange gange vi manipuleres til at vedtage det "demokratisk".

Anders Bentsen

Det amerikanske firma Hytech Power har netop meddelt, at de nu kan lave grøn brint til 1/3 af tidligere priser. Så vidt jeg forstår er det på elektrolyse delen de sparer, så jeg gætter på at man også kan lave grå brint til 1/3 af prisen i dag.
Desuden forventer de relativt snart at gå på markedet med et koncept, hvor de ombygger benzin og dieselbiler til at køre på brint, til priser der gør det billigere end at købe nye elbiler og hydrogenbiler.