Analyse
Læsetid: 4 min.

Bliver eller går Draghi? Svaret kan ryste EU og sammenholdet mod Rusland

Han behøver ikke forlade sin post, stort set ingen ønsker, at han gør det, og præsidenten forsøger at få ham til at blive. Alligevel har Italiens premierminister, Mario Draghi, indgivet sin afskedsbegæring. Nu vil det vise sig, om han virkelig er klar til at gå og efterlade sig en massiv regeringskrise
Hvis Mario Draghi træder tilbage som Italiens premierminister, vil det skabe en usikker situation i Italien, der vil få svært ved at gennemføre økonomiske reformer og håndtere landets enorme gældsbyrde.

Hvis Mario Draghi træder tilbage som Italiens premierminister, vil det skabe en usikker situation i Italien, der vil få svært ved at gennemføre økonomiske reformer og håndtere landets enorme gældsbyrde.

Angelo Carconi/Ritzau Scanpix

Udland
20. juli 2022

Det kan godt være, at italienerne er vant til at blive revet rundt i et kaotisk politisk landskab med krise efter krise. Men denne gang virker det bare så meget mere meningsløst og unødvendigt end normalt. Og samtidig er så overordentlig meget på spil.

Torsdag indgav premierminister Mario Draghi sin afskedsbegæring på trods af, at stort set ingen ønsker, han går. Han har et solidt flertal i parlamentet, hundredvis af borgmestre har skrevet under på en appel for at få ham til at blive, såvel fagforeninger som industri- og arbejdsgiverorganisationer samt landbrugssammenslutninger opfordrer ham til ikke at forlade sin post, og ifølge meningsmålinger har befolkningen tillid til ham.

Alligevel lader Draghi til at være klar til at gå fra borde og efterlade EU’s tredjestørste økonomi med en gigantisk regeringskrise, der har potentiale til at ryste eurozonen og det vestlige sammenhold over for Rusland.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Theodor Lindholm

Besynderligt at vedblive med at dele verden op i sort og hvid. Det er den ikke. Har aldrig været det. Og bliver det aldrig.

Skal der være en bare nogenlunde fredsommelig fremtid kræver det samarbejde.