Stormløbet på Kongressen
Læsetid: 4 min.

Justitsministeriet trækker Trump ind i retlig undersøgelse af stormløbet på Kongressen

Efter måneder med spekulationer lagde The Washington Post tirsdag aften en nyhedsbombe ud på nettet: Justitsministeriet har siden april haft Trumps rolle i stormen på Kongressen i sit søgelys. Opmærksomheden vil nu skifte fra kongreshøringer til retsforfølgelse af den tidligere præsident
Ekspræsident Trump kritiserede i en tale i Washington D.C. tirsdag kongresudvalgets undersøgelse og høringer. Samme aften kunne The Washington Post afsløre, at Justitsministeriet siden april har haft Trump i søgelyset.

Ekspræsident Trump kritiserede i en tale i Washington D.C. tirsdag kongresudvalgets undersøgelse og høringer. Samme aften kunne The Washington Post afsløre, at Justitsministeriet siden april har haft Trump i søgelyset.

Tom Williams/SIPA/Ritzau Scanpix

Udland
28. juli 2022

Det amerikanske justitsministerium begyndte flere måneder inden de tv-transmitterede høringer i Kongressen i juni at afhøre vidner om tidligere præsident Donald Trumps rolle i hans tilhængeres indbrud i kongresbygningen 6. januar 2021.

Det oplyste The Washington Post sent tirsdag amerikansk tid på baggrund af samtaler med fire anonyme kilder. Den eksplosive nyhed blev kort efter bekræftet af flere anonyme kilder, The New York Times havde kontaktet. Justitsministeriets talsmand afviste at kommentere. Det samme gjorde en repræsentant for Trump.

Hvis der foreligger tilstrækkeligt bevismateriale, risikerer ekspræsidenten at blive tiltalt for samme forbrydelse som lederne af de to militsgrupper Oath Keepers og Proud Boys, Stewart Rhodes og Henry ’Enrique’ Tarrio, der begge sidder fængslet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

'som præsident' eller 'til præidentvalget'.

Per Christiansen

Jeg har ingen tivl om at, Trump som præsident igen i 2024.
Vil han bruge de 4 år på, at ændre USA forfatning / lovgivning så han kan blive siddende livet ud.