Fra arkivet
Læsetid: 8 min.

Selv konservative jurister vurderer nu, at Trump kan retsforfølges efter belastende vidnesbyrd

Ledende konservative jurister, der indtil for nylig var skeptisk indstillet over for en mulig retsforfølgelse af den tidligere præsident, har skiftet mening efter afsløringer i sidste uge af Trumps adfærd den 6. januar 2021. Afgørelsen træffes af Joe Bidens justitsminister Merrick Garland, der angiveligt er i syv sind
Trump opfordrede demonstranterne til at marchere mod kongresbygningen – med sig selv i spidsen – inden stormløbet på Kongressen. Han dukkede aldrig op, men det var tæt på, siger en assistent til Trumps tidligere stabschef.

Trump opfordrede demonstranterne til at marchere mod kongresbygningen – med sig selv i spidsen – inden stormløbet på Kongressen. Han dukkede aldrig op, men det var tæt på, siger en assistent til Trumps tidligere stabschef.

Roberto Schmidt/Ritzau Scanpix

Udland
7. juli 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Lige siden den fejlslagne anden rigsretssag i USA mod Donald Trump i februar 2021 om hans eventuelle medansvar for tilhængeres stormløb på Kongressen den 6. januar 2021 har spekulationer om en mulig kriminel retssag mod den tidligere præsident svirret i luften.

I sidste uge blev en kringlet teoretisk debat mellem juridisk kyndige om retsforfølgelse eller ej pludselig til en realistisk mulighed, da en assistent til Trumps tidligere stabschef, Mark Meadows, i en dramatisk høring i Repræsentanternes Hus løftede sløret for nogle øjenåbnende episoder inden og under pøblens storm på kongresbygningen:

Cassidy Hutchinson, 26, skulle have overhørt præsidenten beklage, at Secret Service ikke havde lukket alle demonstranter ind i en park lige syd for Det Hvide Hus, hvor han efter planen skulle holde en tale ved middagstid den 6. januar. Den angivelige grund var, at nogle af dem var bevæbnede.

Ifølge Hutchinson skulle præsidenten have sagt: »Jeg er forbandet ligeglad med, om de er i besiddelse af våben. De er ikke ude efter mig.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Også her foreslår jeg: Afsoning med fodlænke !