Klima
Læsetid: 3 min.

En lavine af klimasagsanlæg rammer den fossile industri

Antallet af klimarelaterede sagsanlæg er fordoblet på verdensplan siden 2015, og en fjerdedel af sagerne er anlagt blot inden for de seneste to år
Klimaaktivister er samlet over for retten I New York, hvor sagen mod Exxon Mobil finder sted.

Klimaaktivister er samlet over for retten I New York, hvor sagen mod Exxon Mobil finder sted.

Don Emmert

Udland
12. juli 2022

Verdens mest forurenende virksomheder bliver stadig oftere ramt af retssager, der udfordrer deres manglende handling på klimaforandringerne og deres forsøg på at sprede desinformation. Det viser ny rapport.

Forskning fra London School of Economics Grantham Research Institute on Climate Change and the Environment har identificeret en markant vækst i retssager anlagt mod industrien bag fossile brændsler i løbet af det seneste år – særlig uden for USA – og det samme gælder i andre virksomhedssektorer.

Folk har indklaget virksomheder for klimaforbrydelser siden midten af 1980’erne, men retssager er nu blevet en strategi i sig selv. Antallet af klimaændringsrelaterede anklageskrifter verden over er mere end fordoblet siden 2015, og omkring en fjerdedel af de 2.002 registrerede sagsanlæg er blevet anlagt alene inden for de seneste to år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Theodor Lindholm

Det her var i tysk tv i 1978 for snart 50 år siden: Querschnitt - Der Ast, auf dem wir sitzen https://www.youtube.com/watch?v=F2K-wnCuntg

Desværre kunne det lige så godt være en udsendelse fra i dag. For intet er sket, intet er flyttet. Andet end tiden.

søren ploug, Rolf Andersen, Alvin Jensen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Inge Lehmann

Det er måske ved at anklage de sorte virksomheder, at man kan hente pengene tilbage, som de henter fra landene, ved at køre retssager på tabt fortjeneste. Retssager de vinder.

Se

https://theconversation.com/energy-charter-treaty-makes-climate-action-n...

Et eksempel er også Vattenfalls trusler mod myndighederne pga styrkede krav mod forurening fra kulkraftværker, hvor de også henviser til den i første link nævnte traktat.

Se
https://de.m.wikipedia.org/wiki/Vattenfall_gegen_Bundesrepublik_Deutschland

søren ploug, Torben Skov og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Alvin Jensen

Indgår danmark for mange "aftaler" som ect mister vi vores demokrati. At de så også skader miljøet, gør det kun være. Vi må krave disse lorteaftaler annulleret med tilbagevirkende kraft.

erik pedersen, Torben Skov og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Man kan trods alt takke Trump for annuleringen af TTIP og den tilhørende ISDS-aftale, som netop er den slags aftaler der opponeres mod. De er en forbrydelse mod samfundene.