Nyhedsbrev
Læsetid: 7 min.

Nye oplysninger tyder på, at Iran vil booste den russiske krigsmaskine og forsyne den med droner

Her er dagens udgave af nyhedsbrevet om krigen og verdensordenen
Mandag meddelte USA’s nationale sikkerhedsrådgiver, Jake Sullivan, at man er i besiddelse af informationer, der indikerer, at Iran forbereder sig på at forsyne Rusland med »op til flere hundrede« droner.

Mandag meddelte USA’s nationale sikkerhedsrådgiver, Jake Sullivan, at man er i besiddelse af informationer, der indikerer, at Iran forbereder sig på at forsyne Rusland med »op til flere hundrede« droner.

Chris Kleponis - Cnp/CNP/Ritzau Scanpix

Udland
14. juli 2022

Igennem længere tid har vi hørt om, hvordan Rusland må hente gammelt militært udstyr ud fra sine lagre, mens Ukraine får leveret nye og avancerede våben fra Vesten, som de har brugt effektivt. Selv om der ikke er nogen tvivl om, at Rusland er Ukraine betydeligt overlegen, når det kommer til våben og udstyr, har det på en måde virket betryggende, at Rusland hovedsageligt er overladt til sine lagre med ældre og ikke altid lige så kampklare våben – selv om de også gør stor skade.

Nu forlyder det så, at Iran vil forsyne Rusland med flere hundrede droner, og det vækker naturligvis bekymring. For hvis Iran er villig til at booste Ruslands krigsmaskine på så direkte vis, hvorfor så stoppe ved droner? Det russisk-iranske forhold er dog ikke helt ukompliceret, og der er flere ting, der potentielt kan udfordre deres alliance. Det kommer vi ind på i dagens nyhedsbrev, hvor det også skal handle om tysk energipanik, russisk litteratur og forsøget på at ’russificere’ ukrainerne. Som altid starter vi med et overblik over de vigtigste begivenheder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kenneth Jacobsen

Droner er et djævelsk våben, hvis spredning vil berige verden med mere død og usikkerhed. Endnu et eksempel på at vi skyder os selv i foden.

Peter Hansen

@Kenneth Jacobsen

Angrebkrige, folkedrab og etnisk udrensning har til alle tider været djævelsk fra begyndelsen uanset hvilke våben man bruger, men Putin kan jo stoppe det hele i morgen hvis han vil.

Torben K L Jensen

Mon ikke Iran får billigt ukrainsk hvede for droner - så er det jo.

Torben K L Jensen

Mon ikke Iran får billigt ukrainsk hvede for droner - sådan er det jo med de russere.

Kenneth Jacobsen

Jovist, Peter - det giver lissom sig selv. Hvad jeg mener, er da osse, at droner vil gå fra at være et "supersmart" våben i vore hænder (læs: USA) til at blive et helvedes problem for os alle, når det falder i hænderne på dem, der vil os ondt. Den proces er som bekendt i rivende udvikling. Droner kommer vi til at fortryde bittert.

Peter Hansen

@Kenneth Jacobsen

Desværre kan man ikke nedfinde ting, og så må vi bare opfinde ting der er bedre eller helt nye ting der kan gøre de andre ting, her droner, ligegyldige.

Det ønske har jeg også for diverse raketter russerne konstant terrorisere og dræber de civile med i ukraine, gid man kunne lave en eller anden form for elektronisk warfare der kunne slukke for dem, så de enten ikke kunne affyres eller simpelthen bare faldt ned hvis man rettede et givent signal efter dem. Det er den slags defensive våben som kan udskadeliggøre drabelige våben på en "blid" måde jeg efterlyser meget mere forskning i og håber på at fremtiden vil bringe.

Ps. Jeg er ikke naiv, men jeg vil gerne tro på det! :)