Feature
Læsetid: 9 min.

Da præsident Bolsonaro rullede reguleringen tilbage i Amazonas, voksede en røverregion frem

I juni blev en journalist og en forkæmper for oprindelige folk myrdet i Brasilien. Bag drabene gemmer sig en større historie om et beskyttet område, der har udviklet sig til et hotspot for miljøkriminalitet og narkosmugling, som er taget til i takt med Bolsonaros politik
Flere grupper af indfødte hjalp til i eftersøgningen af den britiske journalist Dom Phillips og den brasilianske ekspert i indfødte folkeslag Bruno Pereira. Begge blev fundet dræbt i midten af juni.

Flere grupper af indfødte hjalp til i eftersøgningen af den britiske journalist Dom Phillips og den brasilianske ekspert i indfødte folkeslag Bruno Pereira. Begge blev fundet dræbt i midten af juni.

Joao Laet/AFP/Ritzau Scanpix

Udland
15. juli 2022

Det var fundet af blod og menneskelige rester om bord på en fiskerbåd, der gjorde det klart, at der var sket en forbrydelse i det brasilianske reservat for oprindelige folk. Dom Philips, en 57-årig britisk korrespondent for The Guardian, og 41-årige Bruno Pereira, en brasiliansk ekspert i landets indfødte folkeslag, havde været savnet i ti dage, da ligene blev fundet i midten af juni. De blev sidst set i live to timers sejlads fra byen Atalaia do Norte på grænsen til Javarireservatet.

Med de brutale mord har omverdenen også fået øjnene op for udviklingen i Javaridalen i Amazonas – et af Latinamerikas mest ufremkommelige og mindst kontrollerede områder. På et areal, der er dobbelt så stort som Danmarks og i høj grad uden for statens kontrol, har illegale netværk ideelle betingelser, og ifølge kritikere har Brasiliens præsident Jair Bolsonaros deregulering af naturbeskyttelsen kun forværret udviklingen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det er fuldstændig tragisk, en katastrofe i slow-motion, der længe har været i vente.
Og højrepopulismens udbredelse igennem de seneste år cementerer apokalyptiske scenarier i nærmeste fremtid.

Lad os håbe inderligt, at Bolsonaro bliver smidt på porten ved valget, det kan kun gå for langsomt !

Kim Houmøller, Peter Mikkelsen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Gitte Loeyche, Torben Skov, Jeppe Theodor Lindholm, Troels Ken Pedersen, Lars Schmidt, Torben Bruhn Andersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

I Paraguay har de store problemer med at holde bevæbnede brasilianske storbønder og deres lejesoldater ude af landet, hvor brasilianerne ulovligt trænger ind og fælder regnskoven for at skabe græsningsarealer til deres kvægdrift. Kvæg, som sælges på de amerikanske og europæiske forbrugere.

Peter Mikkelsen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Torben Skov, Troels Ken Pedersen, Torben Bruhn Andersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

Jo større og jo mere uoverskuelige udfordringer jo mere vinder højre populismen frem. Det højre populistiske spøgelse har i en årerække vundet frem i Europa som en løsningsmodel for alle strabadser. Ikke ved at finde løsninger, men ved at ignorerer og gøre som om alt er ved det gode gamle og så i øvrigt give udlændinge, Islam og lignende skylden. Seneste skud på stammen er vores eget Danmarksdemokrater som på få dage er braget igennem vælgererklærings muren ved at kalde en spade for en spade som eneste politiske indhold.

Danmarksdemokraterne, Nye Borgerlige, Sverigedemokraterna, Alternative Für Deutschland, Front National, Partij voor de Vrijheid og mange flere.

Og når de så har vundet er hele verden reddet... Ikke mere klimabøvl Ukraine for russerne og Danmark kan endelig blive Danmark igen og landbruget komme til pragt og glorie igen. Ja, måske bliver TeleDanmark og PostDanmark genskabt? Og Ørsted bliver til DONG igen.

Rolf Andersen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Torben Skov, erik pedersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jan Henrik Wegener

Kan man indføre sanktioner mod et land, eller mod dele af dets erhvervsliv, kan man vel gøre det samme mod et andet.