Nyhed
Læsetid: 4 min.

Shinzo Abe, Japans forhenværende premierminister, er dræbt af skud

Japans længst siddende premierminister, kendt for sin ’abenomiske’ politik, blev skudt, mens han holdt tale under den igangværende valgkamp
Den forhenværende japanske premierminister Shinzo Abe er død efter at være blevet skudt under afholdelse af en tale i byen Nara.

Den forhenværende japanske premierminister Shinzo Abe er død efter at være blevet skudt under afholdelse af en tale i byen Nara.

Ritzau/Scanpix

Udland
9. juli 2022

Den forhenværende japanske premierminister Shinzo Abe er død, 67 år gammel, efter at være blevet skudt under afholdelse af en tale i byen Nara i den vestlige del af landet.

Abe, der nåede at blive landets længst siddende premierminister, inden han trak sig i 2020, blev fløjet til hospitalet i helikopter efter angrebet. Det var det første drab på en siddende eller forhenværende premierminister i Japan siden 1930’ernes førkrigsmilitarisme.

I en udtalelse, der kom, før Abes død var bekræftet, fordømte siddende premierminister, Fumio Kishida, angrebet »på det skarpeste«, mens den japanske befolkning og politiske ledere verden over udtrykte chok over volden i et land, hvor politisk vold hører til sjældenhederne, og hvor der er streng våbenkontrol.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Han stod for en gen-militarisering af Japan med en plan for at ændre den japanske forfatning (2/3 -tals flertal i parlamentet) så Japan kan komme Taiwan til hjælp hvis Kina skulle invadere øen. Ære være hans minde.
NB : Japan har flere tons Plutonium - fit for use.

Jeppe Lyngsø Bundgaard

"Han stod for en gen-militarisering af Japan"
"Ære være hans minde"
"NB : Japan har flere tons Plutonium - fit for use"

Usmagelig kommentar

Torben K L Jensen

Tjah Jeppe - sandheden er altid ilde hørt.