Krise i Sri Lanka
Læsetid: 6 min.

Sri Lanka har knaphed på mad og ingen benzin: »Mange mennesker har mistet viljen til at leve«

I Sri Lanka spidser den økonomiske krise til. Regeringen har ikke flere penge til at importere brændstof eller nødvendige fødevarer, og UNICEF advarer om en nært forestående humanitær krise. De folkelige protester fortsætter, og ekspert frygter »blodbad«
Demonstranter råber slagsange rettet mod den srilankanske præsident, Gotabaya Rajapaksa.

Demonstranter råber slagsange rettet mod den srilankanske præsident, Gotabaya Rajapaksa.

AFP/Ritzau Scanpix

Udland
8. juli 2022

Til at begynde med nægtede deres lille to dage gamle pige at spise. Hun blev pludselig gullig i ansigtet, og Kanchana og hendes mand tænkte, det kunne være tegn på gulsot. Pigen måtte på hospitalet, men desværre var der ikke meget benzin på familiens tuktuk, og de kørte forgæves fra den ene tankstation til den anden med pumper løbet tør for benzin.

Til sidst nåede familien dog frem til det lokale hospital, men da var den lille pige i en så kritisk tilstand, at hun måtte overføres til akutafdelingen på det større Diyatalawa-hospital. Det var desværre for sent: Den lille pige var død ved ankomsten, skriver The Guardian, der har fulgt familien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Artiklen åbner for en række spørgsmål om :
Arten af landbruget og om den manglende import af kunstgødning også omfatter pesticider
- og hvorfor er der brug for at de importerer tøj lige nu
- og vil det nytte noget at opkræve højere skatter, når der ikke ER noget at beskatte? Hvordan klarer den økonomiske elite sig ..
osv osv.

Ninna Maria Slott Andersen og erik jensen anbefalede denne kommentar