Analyse
Læsetid: 7 min.

Stanken efter Boris Johnson: Efter to års møgsager er hele Det Konservative Parti snavset til

For to år siden var Boris Johnson en vinder, og hans greb om Det Konservative Parti så stærkt, at han kunne slippe afsted med næsten hvad som helst. Siden da har han gjort hvad som helst og må nu forlade posten. Men stanken efter ham bliver formentlig hængende
Den britiske premierminister Boris Johnson meddelte i går, at han trækker sig fra posten som formand for Det Konservative Parti. Han ønsker at fortsætte som premierminister, indtil der er fundet en ny formand for partiet.

Den britiske premierminister Boris Johnson meddelte i går, at han trækker sig fra posten som formand for Det Konservative Parti. Han ønsker at fortsætte som premierminister, indtil der er fundet en ny formand for partiet.

Justin Tallis/Ritzau Scanpix

Udland
8. juli 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

»Når et regime har været ved magten for længe,« skrev Boris Johnson i The Telegraph i 2011. »Når befolkningens tålmodighed endelig er opbrugt, og glemslen truer, er jeg desværre bange for, at man overalt i verden kan regne med, at det regimes ledere vil forsøge at holde fast i magten.«

Nu har Boris Johnson endelig givet slip. Efter halvandet døgns totalt sammenbrud, hvor de britiske nyhedskanaler måtte etablere små tællere i hjørnet af skærmen, der løbende fulgte antallet »opsigelser i regeringen« – 12, 33, 48, 59 – og det på et tidspunkt var et åbent spørgsmål, om Storbritannien overhovedet havde en funktionsdygtig regering, har premierministeren endelig trukket sig.

»Det er nu åbenlyst, at den parlamentariske gruppe i Det Konservative Parti mener, at der er brug for en ny leder og derfor også en ny premierminister,« sagde han foran Downing Street 10.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Annette Chronstedt

Presset på denne avis stiger for omsider at få sig en udenrigskorrespondent, der kan opretholde et forsvarligt niveau af information om det i altfor lang tid perifert behandlede Storbritaniens hele politiske liv.

Torben K L Jensen

En udpræget EU-avis synes nok at Storbritannien er mindre interessant efter Brexit.

Splendid isolation. Hvorfor dog forstyrre idyllen? Der er virkelig andre store (EU)lande i Europa at rapportere mere intensivt fra.

David Zennaro, John Andersen og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

@Annette Chronstedt - 07. juli, 2022 - 17:41

Nogen forslag??

Steffen Gliese

Problemet er, at Johnson jo faktisk også har påbegyndt en oprydningsproces efter de katastrofale nyliberalistiske eksperimenter. Man kan sige, at politikken var bedre end manden, desværre.

Annette Chronstedt

@Torben Siersbæk

Jacob Illeborg løste i hvert fald opgaven eminent.

David Zennaro

En anden mulighed kunne være Rory Stuart, som røg ud som en af de første, da Johnson kom til.

Torben Siersbæk

@Annette Chronstedt - 08. juli, 2022 - 16:03

"Jacob Illeborg løste i hvert fald opgaven eminent."

Helt enig!

Ham så jeg meget gerne på holdet som fast mand!