cop27
Læsetid: 7 min.

Alverdens kriser kan mindske ambitionerne ved COP27 i Egypten

Egypten har op til COP27 kørt sig selv i stilling som de fordømtes stemme. Men verden er hastigt ved at ændre sig. FN’s klimakonference risikerer at rykke langt ned på omverdenens prioriteringsliste, i en tid hvor den globale energikrise raser, recessionen er faretruende nær, og forholdet mellem USA og Kina er iskoldt
En hestevogn transporterer hvede til en mølle i al-Sharqia-provinsen ved nildeltaet i Egypten – verdens største hvedeimportør.

En hestevogn transporterer hvede til en mølle i al-Sharqia-provinsen ved nildeltaet i Egypten – verdens største hvedeimportør.

Amr Nabil/AP/Ritzau Scanpix

Udland
22. august 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Da Egyptens præsident, Abdel Fatah al-Sisi, forleden indviede et gigantisk landbrugsprojekt, skete det ikke med pomp og pragt, som egyptiske magthavere har for vane, når de indvier større projekter. Tværtimod talte den egyptiske præsident ydmygt om sparsommelighed, omtanke og varslede tider af bibelske proportioner forude.

»Det bliver ligesom i Josefs tid,« lød det ildevarslende fra al-Sisi med reference til myten om Josef, søn af patriarken Jakob i Det Gamle Testamente.

I myten om Josef drømmer Farao om syv smukke køer, der bliver spist af syv grimme køer. Ingen i det faraoniske hof kan tilsyneladende tyde drømmen, men det kan den fængslede Josef:

Egypten får syv gode år med overflod af mad, som vil blive efterfulgt af syv elendige år med hungersnød, og derfor skal Egypten spare ekstra mad op i de gode år, siger Josef til Farao.

Som belønning udpeger Farao den fængslede Josef som rigets højestplacerede embedsmand med en opgave om at lede Egypten ud af den kommende fødevarekrise.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

fin egenfeldt

Der er næppe tvivl om at politiske tiltag for en fornuftig klimapolitik svækker de ledende lag i en række lande. Dette gælder især for eliterne i Rusland og USA. Selvom jeg griner af mange konspirations teorier vil jeg gerne formulere en her: Lederne søger at bortlede opmærksomheden for en nødvendige politik, der svækker deres egen interesse ved at kaste sig ud i aggressiv udenrigspolitik/krig. Vi er verdensherrer skriger lederne i USA og Rusland (og Kina). Vi trues og må slås. Krig i Ukraine; krig i Yemen; Krig i Syrien; Måske-krig i Taiwan strædet. Efter at have skamredet hesten ( globen) alt for længe piskes den nu frem til døden af vores ledere. Kina trækkes ind i samme vanvids spiral når de trække sig fra klima kampen mod USA og svigter sin solidarisk støtte til klima kæmpere. Er alt håb ude; Når Al Sisi taler dunder afledes opmærksomheden ved en shit storm; Når der skabes krige afledes opmærksomheden ved exorbitant shit forbrug ved krudt og kugler og exorbitante profitter for de bestående eliter. Hvis vi ikke kommer til fornuft bliver Josefs 7 + 7 år nok til mange mange flere år; onde år!

Steen Ole Rasmussen, Arne Albatros Olsen, Nils Lauritzen, erik pedersen, Mogens Holme og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Klaus Brusgaard

#fin egenfeldt; Du er sikker på det er konspirationsteori?

Arne Albatros Olsen

" Eftersom det tilsyneladende ikke vil lykkedes med at bremse klimaforandringerne, er 3 verdenskrig selvfølgelig osse en mulighed, hvor så kan civilisationen gå under i et kæmpe brag, i stedet for alle de langstrakte lidelser frem til menneskehedens afslutning på planeten på grund af de vildere og endnu mere voldsomme klimaforandringer. "

Jens Østergård

Kære Information. I sjusker med tallene. Hvad var ægypternes vandforsyning fra Nilen i 2013?