SERIEFOLK

’Dræb ikke en sangfugl’ sættes på lister over forbudte bøger

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Floridas guvernør, Ron De Santis, har godkendt et forbud mod bestemte romaner i statens skoleundervisning, deriblandt Harper Lees ’Dræb ikke en sangfugl’.

Floridas guvernør, Ron De Santis, har godkendt et forbud mod bestemte romaner i statens skoleundervisning, deriblandt Harper Lees ’Dræb ikke en sangfugl’.

Ritzau Scanpix

Udland
23. august 2022

Den klassiske antiracistiske roman mishager både højreorienterede og venstreorienterede amerikanere, om end af forskellige grunde

Olaf Scholz: Politisk modvind blæser om forbundskansleren: 62 procent af tyskerne er ifølge en ny måling utilfredse med hans virke. Galgenhumoren har han dog – på en landbrugsmesse udtrykte han ønske om ’at skifte job’ til mejetærskerfører.

Ron DeSantis: Floridas guvernør spås stigende chancer for at vinde nomineringskapløbet om at blive republikansk præsidentkandidat i 2024, navnligt hvis Donald Trumps stjerne skulle dale. Noget ytringsfrihedsikon har han ikke udsigt til at blive ...

Harper Lee: ... således har han godkendt et forbud mod bestemte romaner i statens skoleundervisning, deriblandt denne forfatters ’Dræb ikke en sangfugl’, der før var på pensumlisten og siges at have vakt mange elevers interesse for et skævt retssystem.

Hvide frelsere: Romanen handler om en antiracistisk advokat, der vil hindre et justitsmord på sin sorte klient, og er også forbudt i ’woke’-skoledistrikter i Seattle, da advokaten er ’en såkaldt hvid frelser’, som moderne antiracister ikke kan lide.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvis Floridas guvernør bliver genvalgt, får deltstaten den fascist flertallet har bedt om. Og jeg orker ikke at dokumentere. Se selv youtuber-kanaler, hvor han udtaler sig.

*delstaten