Fødevarekrise
Læsetid: 4 min.

Historisk hedebølge får Kina til at skrue op for kulkraften

Millioner af kinesere oplever disse dage konsekvensen af den tørreste og varmeste sommer, siden landet begyndte at foretage vejrmålinger i 1961. Ekstreme varmegrader vil fremadrettet blive et mere hyppigt fænomen og ramme flere af Kinas tætbefolkede områder
Buddha-figurerne, der er blevet synlige på grund den faldende vandstand i Yangtze-floden, har hen over sommeren udviklet sig til turistmagnet.

Buddha-figurerne, der er blevet synlige på grund den faldende vandstand i Yangtze-floden, har hen over sommeren udviklet sig til turistmagnet.

Thomas Peter

Udland
27. august 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Et overraskende syn er dukket op fra Yangtze-flodens grumsede vande. Tre 600 år gamle buddhistiske skulpturer er i løbet af sommeren blevet en uventet publikumsmagnet i det sydvestlige Kina. Men man kan roligt sige, at åbenbaringen af den nyfundne kinesiske kulturarv er sket på en trist baggrund.

Kinas mægtigste flod og en af de længste i verden mangler vand. Nedbøren omkring Yangtze-flodbassinet faldt omkring 30 procent i juli og er 60 procent lavere end normalt i august. Billeder viser, hvordan flodbunden flere steder ligger blottet, mens adskillige sidefloder er helt tørret ind. Lignende situationer har fundet sted andre steder i verden.

Lav vandstand i Spanien har blotlagt ​​en forhistorisk stencirkel kaldet »den spanske Stonehenge«, mens skrogene af 20 tyske krigsskibe fra Anden Verdenskrig nu kigger frem fra bunden af Donau. I Texas har man fundet 113 millioner år gamle dinosaurfodspor, efter at en flod i Dinosaur Valley State Park er tørret ud. Kombinationen af højere temperaturer og mindre nedbør er blevet faretruende normal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her