Analyse
Læsetid: 3 min.

Teheran kunne lige så godt sige: Bare kom an!

Teherans udmelding om kapacitet til fremstilling af et kernevåben skal presse Vesten til indrømmelser
Chefen for Irans atomenergistyrelse, Mohammad Eslami (t.h.), offentliggjorde søndag, at Iran har nået »teknisk kapacitet til at bygge en atombombe«. Her ses han til et årligt møde for medlemmer af International Atomic Energy Agency (IAEA) sidste efterår.

Chefen for Irans atomenergistyrelse, Mohammad Eslami (t.h.), offentliggjorde søndag, at Iran har nået »teknisk kapacitet til at bygge en atombombe«. Her ses han til et årligt møde for medlemmer af International Atomic Energy Agency (IAEA) sidste efterår.

Joe Klamar

Udland
4. august 2022

Meldingen søndag på det iranske nyhedsbureau Fars gik i nogen grad under nyhedsstrømmens radar, hvor besværet med Vladimir Putin om eksporten af hvede fra Ukraine fyldte. Men den blev noteret i Israel: At chefen for Irans atomenergistyrelse, Mohammad Eslami, lod kundgøre, at Iran har nået »teknisk kapacitet til at bygge en atombombe«. Fulgt af en forsikring om, at Teheran dog »ikke har en sådan intention på den politiske dagsorden«.

Man kan spørge, hvorfor præstestyret så finder det opportunt at offentliggøre den nys vundne kapacitet, og i hvert fald et svar er indlysende: For at presse Vesten, først og fremmest USA, til at genoptage den kuldsejlede atomaftale fra 2015 på Teherans betingelser. EU’s udenrigspolitiske chef, Josep Borrell, har brugt de seneste uger på penduldiplomati mellem Washington, Teheran, og Doha, Qatars hovedstad. Borrell har en plan, han kalder ’et sidste vindue’ for en genetablering af den fælles gensidige handlingsplan, kendt som JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action), mellem Iran og EU, FN’s permanente sikkerhedsrådsmedlemmer plus Tyskland, der begrænsede Irans atomproduktion.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Folke Knudsen

@LEX Ukraine 2022

Med Rusland og Iran som nabo står en ting lysende klart. Anskaf dig Kernevåben omgående. De her forhandlinger er et helt igennem håbløst foretagende dømt til at mislykkes på forhånd.

Hvis Ukraine i dag havde haft Kernevåben og ikke afleveret dem til den store nabo, så var invasionen aldrig sket. Nu står Ukraine midt i skærsilden helt afhængig af US støtte i konventionelle våben med udsigt til nationens langsomme og systematiske udslettelse takket være den russiske aggression. Det er Rusland som er den stærke part de har over 4.000 Kernevåben sprænghoveder og kan springe hele Jordkloden i luften hvis de har lyst til det.

Europa er i den samme suppedas. Sikkerheden er ikke det papir værd det er skrevet på for Donald Trump har allerede sagt hvad USA har planer om, at droppe NATO og kun reagere ud fra doktrinen AMERICA FIRST.

ellers rækker støtten til NATO landene til en indkøbsliste hvor du kan foretage e-indkøb i US våben mod økonomisk kredit og det var så den forpligtelse overfor et muligt NATO land, som Rusland næste gang kaster sig over, når Ukraine er ekspederet ud i intetheden.

Rusland kommer til at teste papirtigeren NATO det er sikkert.

Den røde hær frygter ikke NATO for de har set, hvad der reelt foregår USA er ved at trække sig ud for fulde drøn.

Estland, Letland, Litauen, Finland, Polen med videre.

De er de næste prøveklude for den russiske aggression der hedder langvarig nedslidning isolering og terror mod de pågældende nationer indtil de bøjer nakken.

Væk med dem færdig !!

Derfor det kan ikke gå stærkt nok med at anskaffe rigeligt med europæiske kernevåben f.eks til Polen, DE, Frankrig, GB med flere nationer, for kun den atomare afskrækkelse kan holde den russiske aggression væk ellers er styrkeforholdet givet på forhånd - Rusland vinder og opnår deres mål med global magt og indflydelse over hele Europa.

VH
KFK

Jeppe Theodor Lindholm

Jeg overvejer også at anskaffe mig atomvåben. Jeg er nemlig pisse træt af min nabos nye varmepumpe, som brummer og knurre 24/7. I min have lyder det som en travl lufthavn efter den er blevet monteret. Så en omgang atomsprængning. Så skulle den være i vinkel.

Svend-Erik Runberg, Karsten Nielsen, Torben Arendal og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar

"Hvis Ukraine i dag havde haft Kernevåben og ikke afleveret dem til den store nabo, så var invasionen aldrig sket."

Hvis ikke man havde lavet kuppet i 2014 og siden udviklet NATO-ambitioner og installeret en vanvittig russofobi i landet, ville invasionen ikke være sket.

Mogens Holme, Hans Aagaard, Flemming Berger, Karsten Nielsen, Jeppe Lyngsø Bundgaard, Erik Pedersen, Anders Graae, Torben Kjeldsen, Lars Løfgren og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Hvis ikke man havde lavet kuppet i 2014 og .... Jo, men nu var det altså det man gjorde (i hvert fald det der skete, uanset hvem der gjorde hvad) og gælder det ikke altid om at få det bedst ud af det der nu engang er; i stedet for at gå fuldstændig amok, bare fordi tingene ikke går efter ens eget hoved?

Søren Kristensen, gælder det ikke om at få sammenhængene på plads og en dækkende historieskrivning etableret, før man udpeger skurke og helte? Læs hvad Kim Folke Knudsen skriver af nonsens og ryd gerne op dér også.

Carsten Munk, Mogens Holme, Hans Aagaard, Flemming Berger, Karsten Nielsen, Lars Løfgren, Anders Graae, Mogens Bach Jensen og Torben Kjeldsen anbefalede denne kommentar