hashturisme
Læsetid: 5 min.

Thailandsk kovending: Nu skal hashen lokke turisterne til

Den tid er forbi, da Thailand idømte hashrygere drakoniske straffe. I et forsøg på at lokke flere turister til efter coronapandemien sælges cannabis nu lovligt på markeder og i strandklubber – men det er uklart, om loven nu også er så liberal
Efter legaliseringen i Thailand er en række forskellige boder, hvor man kan købe hash dukket op. Her er vi til en musik og marijuana-festival i juni, hvor den lov blev fejret.

Efter legaliseringen i Thailand er en række forskellige boder, hvor man kan købe hash dukket op. Her er vi til en musik og marijuana-festival i juni, hvor den lov blev fejret.

Lauren DeCicca/Getty Images

Udland
22. august 2022

En karakteristisk sødlig duft breder sig over det natlige marked i resortkomplekset Fisherman’s Village på den thailandske ø Koh Samui. Den synes at stige op fra de klæbrige mangorisboder og de mobile cocktailgadebarer. I aften kan Samui Growers’ cannabisstand glæde sig over en rivende omsætning. Et bord er dækket med glaskrukker, der indeholder vareprøver af forskellige typer grønne topskud og er forsynet med etiketter med kuriøst klingende navne som Road Dawg’ hybrid THC25% 850TBH/gram.

Andetsteds på øen, i Chi beach club, flader turister ud i liggestole og tager hvæs af deres færdigrullede joints. Eller gumler på pizzaer, der er toppet med grønne cannabisblade. På Instagram tilbyder Green Shop Samui en marihuanamenu med inciterende ingredienser: Man kan blandt andet vælge mellem trøffelcreme, Banana Kush og Sour Diesel. Medmindre man da foretrækker hampkager eller cannabisurtesæbe.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

David Zennaro

Denne artikel ville være mere interessant, hvis den også omhandlede thai'er. Er der et stort marked blandt dem? Bruger regeringen det som et middel til at passivisere befolkningen, som protesterede ret meget, inden covid lukkede hele verden ned?

jens christian jacobsen

Nogen lande går mere i dække med deres legaliseringer end Thailand. Fx så jeg i Firenze i sommers flere automat-caffer med alle mulige cannabisprodukter. Til fri og ret billig afbenyttelse.
Og jeg har ikke set Italien reklamere for at de åbenbart har frigjort salg af cannabis.