Analyse
Læsetid: 3 min.

Trump håber, republikansk valgsejr i november vil løse hans juridiske kvaler

Hos republikanerne var der ingen vaklen i geledderne efter FBI’s ransagning af Trumps vinterresidens. De hylede af forargelse over et angiveligt politisk motiveret træk, som har styrket hans interne position. Men Trumps skæbne afgøres ved midtvejsvalget
FBI er fortsat tavs om, hvad der præcist var målet med ransagningen af Donald Trumps residens i Florida natten til mandag.

FBI er fortsat tavs om, hvad der præcist var målet med ransagningen af Donald Trumps residens i Florida natten til mandag.

Marco Bello/Ritzau Scanpix

Udland
12. august 2022

Hvis nogen var i tvivl om, hvorvidt Donald Trump stadig har Det Republikanske Parti i sin hule hånd, så blev det bekræftet af republikanske politikeres og vælgeres reaktion på FBI’s ransagning af den tidligere præsidents vinterresidens i Florida mandag.

Forbundspolitiets beslaglæggelse af klassificerede dokumenter, som Trump i strid med en lov fra 1978 skal have taget med sig fra Det Hvide Hus ved sin afgang, blev over en bred front mødt af et skingert hyl af forargelse i hans parti.

Floridas guvernør, Ron DeSantis, der planlægger at udfordre Trump til præsidentposten i 2024, kaldte i et tweet ransagningen for »endnu et eksempel på benyttelsen af forbundsagenturer til at gå efter regimets politiske modstandere … Vi er blevet en bananrepublik«.

En anden mulig republikansk præsidentkandidat i 2024, senator Marco Rubio fra Florida, tweetede: »At benytte statsmagten til at forfølge politiske modstandere er et fænomen, vi plejer at se i marxistiske diktaturer i Den Tredje Verden, men aldrig før i Amerika.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Willy Johannsen

Republikanerne er et af jordens dummeste politiske partier.
Omtrent så dumt som Det forende Rusland - Putins parti.

Men da begge partier støttes af den dummeste del af befolkningen.
Så ved vi, hvordan det ender.
Eller hvor det kan ende igen for USAs vedkommende.
Men heldigvis har USA et retssystem.
Som fungerer!

Kasper Pedersen

Trump?
Er sidste salgsdato ikke ved at være overskredet?

Peter Amstrup

Ligesom Mette F.

Thomas Vestergaard

Med tanker om Inger Støjberg nye parti Danmarks demokraterne in mente kan an spekulere på om deter en fordel at være kriminel for at være populær. Hvad er det der for vælgerne til at vælge disse personer som har alternativ tilgange til retssystemet. Er det fordi vi selv har mistet troen på systemet fordi så tror jeg at vi for alvor er fucked.....

Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Holger Nielsen, John Andersen, Arne Albatros Olsen, uffe hellum og Ove Junne anbefalede denne kommentar
Danny Hedegaard

Jeg er ellers arg modstander af partihop og løsgængeri indenfor indeværende valgperioder.

Men situationen er så sindssyg i USA, at en portion afhoppere fra både demokraterne og republikanerne til en ny uafhængig gruppe i en ny vagperiode.
Kunne sikre at der kunne lovgives og regeres med afgørende stemme flertal.
Uden hensyn til vælgerne, og med en accept af enten at ryge ud efter en valgperiode.
Eller at blive genvalgt for et tredje parti på ny.

USA er i forfald, og Kina kunne ikke ønske sig et bedre argument for legitimiteten af eget system, når Kina ekspanderer i Afrika og andre steder.

For hvis USA i dag er demokrati, hvem ønsker sig så demokrati i udviklingslande der står overfor valget mellem stabilitet eller kaos.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

fin egenfeldt

Jeg skal hermed invitere PET m.fl. som statens repræsentanter til at ransage mine boliger så meget de vil. Jeg har intet at skjule! (Håber på en vis diskretion med mine gamle kærestebreve selvom de ikke afslører andet end almindeligt menneskeligt.) Og at de rytter op efter sig! FBI er også velkomne med en fuldmagt fra en dansk dommer.

USA synes at nærme sig det farce agtige.

Jan S. Jensen

Der er meget "It's Mueller time" energi over det.

Claus Kjærsgaard

Ja ja ja ja han er ond og dum og en værre en og så repræsenterer han arbejderklassen som ingen længere holder af og derfor er det helt helt i orden at han får sit hjem gennemrodet af fbi fordi alle ved at han er en værre en og som man i sin tid sagde på fløjen giv mig manden så finder vi noget at hænge ham op på og så må vi jo bare håbe at han ikke en dag får magten og gør det samme mod os som er de gode og måske endda presser vores regering til gud forbyde det at fjerne mediestøtten fra kritiske og seriøse og troværdige medier

Torben Siersbæk

Det er hidt nok en samling indsigtsfulde og eftertænksomme kommentarer, der er landet her.

Hold da op, for noget gylle!

Torben Siersbæk

Æhhh.... "hidt" er en af de mærkeligste autokorrekturer, jeg har oplevet. Det skulle selvfølgelig have været "godt".