Krig i Ukraine
Læsetid: 5 min.

Ukraine bereder sig på stort russisk angreb

Der er tegn på, at Rusland vil markere krigens halvårsdag onsdag – som også er Ukraines uafhængighedsdag – med stort bombardement. Muligvis også for at hævne lørdagens bilbombedrab på den russiske ultranationalist Aleksandr Dugins datter
Politiet afspærrer gerningsstedet efter bilbombedrabet på den russiske ultranationalist Aleksandr Dugins datter, Darja Dugina.

Politiet afspærrer gerningsstedet efter bilbombedrabet på den russiske ultranationalist Aleksandr Dugins datter, Darja Dugina.

Sergei Bobylev

Udland
23. august 2022

Ukraine forbereder sig på et muligt større russisk missilangreb, der kan ramme landet på dets uafhængighedsdag onsdag, som også er halvårsdagen for krigen.

Og som derudover kan markere en hævnaktion for lørdagens opsigtsvækkende bilbombedrab på datteren af en ultranationalistisk russisk ideolog.

Ukrainsk militær advarer om, at Rusland har fem aktionsklare krydsermissilbærende krigsskibe og ubåde parat i Sortehavet, og at Moskva desuden er ved at køre kanoner i stilling i Belarus. Fra og med mandag og fire dage frem er der i Kyiv nedlagt forbud mod større menneskeforsamlinger.

Natten til lørdag advarede Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, om, at Rusland kan have planer om at »forsøge noget særligt grimt, noget særligt grusomt« i denne uge, hvor Ukraine fejrer 31-året for sin uafhængighed.

De ukrainske væbnede styrker advarede også søndag aften om, at Rusland har beordret luftrummet lukket i de russiske grænseregioner Lipetsk og Voronezj mellem den 22. og den 25. august.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lasse Schmidt

Jeg er også lidt overrasket over den bramfri tone, men jeg kan ikke opponere mod, at hun bliver kaldt 'ond'. Hun var et dårligt menneske, der spredte had og ufred.

Hendes far holdt meget af at hive bibelen ind i sine esoteriske konspirations-rablerier, så jeg tillader mig at bringe et bibel-citat, der for mig indrammer hændelsen:

Den, der sår vind, høster storm.

Alvin Jensen, Danny Hedegaard, Rolf Andersen, Jacob Nielsen, Holger Nielsen, Thomas Bindesbøll, Steffen Gliese og Lars Hansen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Var det mon Putin?

Lillian Larsen, Jacob Nielsen, Holger Nielsen og Lars Hansen anbefalede denne kommentar

@ Peter Beck-Lauritzen

Ser ikke noget oplagt motiv for Putin eller for den sags skyld for Ukraine som stat. Tror heller ikke et øjeblik på, at det var en ukrainsk kvinde med et 12-årigt barn på slæb, som påstået af de russiske lyst-løgnere. At faderen angiveligt skifter bil i sidste øjeblik virker ekstremt mystisk. Og ligeledes gør historien om en hidtil ukendt russisk modstandsgruppe, der påtager sig ansvaret. Alt i alt mange spørgsmål og ingen oplagte svar.

Steffen Gliese

Lad os i det mindste håbe, at det er en russisk modstandsgruppe. Det vil være det mest optimistiske tegn på positive ønsker om forandring til det bedre, vi har set i mange år.

Alvin Jensen, Lillian Larsen, Danny Hedegaard, Rolf Andersen, Jacob Nielsen, Olaf Tehrani, Holger Nielsen og Christian de Thurah anbefalede denne kommentar
Holger Nielsen

Der er ingen der ved, var det på ordre fra Putin? Putin har jo før dræbt sine modstandere. Var det folk fra Ukraine, det tror jeg ikke selv på? Hvordan ville de komme ind i Rusland? Var det, som der også skrives en russisk modstandsgruppe, der vil af med Putin? Det kan også være ukrainere, der er bosat i Rusland, der står bag? Der bliver rejst mange spørgsmål, men bliver det rigtige svar nogensinde fundet? Det er det samme med de angreb, der har været på Krim? Var det Ukraine, eller var det sabotage? Alt er på spil i den vanvittige krig, der aldrig skulle være startet. Der er vist ingen der ved, hvor mange menneskeliv på begge sider, det har kostet? Hvor mange milliarder? Hvor stor belastning for klimaet? Indtil nu, og desværre ser det ud til at forsætte. Jeg håber at russerne får fjernet Putin, og der kommer fornuftige folk, til at styre Rusland, så den almindelige russer kan rejse på ferie uden had.

Alvin Jensen, Lillian Larsen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Krig er jo pr. definition grænseoverskridende, og det er ikke kun i starten, hvor den angribende part invaderer.

Grænserne bliver hele tiden overskredet i krigens forløb i håbet om at få afgørende fordele i det videre forløb.

Denne proces kan antage helt fuldstændig groteske dimensioner og i princippet ender i det totale mareridt.

Sportmanship is not an option.

Lad os nu få noget fred, for guds skyld !

Lasse Schmidt

Enig med Arne. Rusland skal stoppe sit angreb, så vi kan få fred.

Rusland har startet det, Rusland skal stoppe det. Alt andet er grænseoverskridende grotesk. At give Rusland indrømmelser som belønning for vold vil ende i det totale mareridt.

Alvin Jensen, Lillian Larsen, Danny Hedegaard, Thomas Bindesbøll, Rolf Andersen og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar
Thomas Bindesbøll

Husk også historien om alle FSB/GRU andre(!) "sorte operationer".
Blandt de allerværste var de mystiske terrorbomber i Rusland efteråret 1999.
Vi havde allerede dengang at gøre med iskolde, kyniske magthavere, der ikke gik af vejen for at myrde egne russiske borgere, hvis blot det kunne gavne "sagen".
Ligesom Putin og Co i dag har vist total foragt for egne soldater, der nu dør i tusindvis i Ukraine, som "kanonføde".

https://cryptome.org/putin-bomb5.htm

https://www.nybooks.com/articles/2012/11/22/finally-we-know-about-moscow...

David Datters fremragende bog, "Murder at Down", her præsenteret på video
https://www.c-span.org/video/?155753-1/darkness-dawn-rise-russian-crimin...

Thomas Bindesbøll

*David Satter- undskyld.