Afghanistan
Læsetid: 4 min.

USA vil holde Talebanstyret ansvarlig for at give ly til al-Qaeda efter droneangreb i Kabul

Den amerikanske regering advarer den snart et år gamle Talebanregering mod at genoptage samarbejdet med terrorgruppen, der stod bag terrorangrebet på USA 11. september 2001. Taleban beskyldes for »groft brud« på Doha-aftalen
Aiman al-Zawahiri, leder af terrornetværket al-Qaeda, blev søndag dræbt af amerikanske soldater på ordre fra USA’s præsident, Joe Biden. Her ses al-Zawahiri med al-Qaedas tidligere leder Osama bin Laden, som ligeledes blev dræbt af USA’s styrker.

Aiman al-Zawahiri, leder af terrornetværket al-Qaeda, blev søndag dræbt af amerikanske soldater på ordre fra USA’s præsident, Joe Biden. Her ses al-Zawahiri med al-Qaedas tidligere leder Osama bin Laden, som ligeledes blev dræbt af USA’s styrker.

Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Udland
3. august 2022

USA’s likvidering af al-Qaedas leder, Aiman al-Zawahiri, i Kabul søndag morgen lokal tid kan blive et markant tilbageslag for Talebanstyrets ihærdige bestræbelser på at forbedre sit internationale image og relationer til USA, Europa og en række arabiske lande.

I anledning af etårsdagen den 15. august for den islamistiske bevægelses magtovertagelse og amerikanske styrkers tilbagetrækning fra Afghanistan har Talebanregeringen inviteret vestlige journalister på besøg i disse dage.

Det angivelige formål med charmeoffensiven er dels rapportering om landets desperate behov for humanitær og økonomisk bistand – vestlige sanktioner er endnu ikke blevet ophævet – dels beretninger om regeringens succes med at slå ned på korruption og nepotisme.

I stedet kunne vestlige reportere i Afghanistan mandag og tirsdag sende bulletiner hjem om et Talebanstyre, der nu bliver beskyldt for påny at have givet ly til den antivestlige terrorgruppe al-Qaedas øverste leder – præcis hvad en tidligere Talebanregering blev beskyldt for efter al-Qaedas terrorangreb mod USA den 11. september 2001.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Troede, USA havde dræbt ham, men det er så ikke tilfældet, eller den danske sprog er en svær en.

Sergej Protsenko

Det er ikke helt rigtigt, at Talebanstyret afviste at udlevere hverken Osama Bin Laden eller Al-Zawahiri. Taleban var villige til at udlevere, men USAs krav var ikke til forhandling, så en krig var uundgåelig.

https://www.theguardian.com/world/2001/oct/14/afghanistan.terrorism5

Victoria Bryanne, Alan Frederiksen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Alt i alt kan man ikke stole på Taliban styret.
Ledet af gamle sure mænd, bange for forandring og kvinder.
Religion eller hvad de kalder det, er en undskyldning for at have magten og ikke gide at lave en meter.
Kvinder er slaver der holder deres samfund i live.