Kampen mod energispild
Læsetid: 6 min.

Bidens klimalov sætter ind mod USA’s energifråseri, men det er næppe nok

USA har verdensrekord i energispild. Bedre bevaring og effektivisering vil ifølge en økonom føre til en hurtigere og større reduktion af drivhusgasser end satsning på vedvarende energi
USA er verdensmestre i energifrås. En opgradering af energimærkning for hvidevarer, som sælges i Home Depot i Huntington Park i Californien, kan vise sig mere effektiv end investering i CO2-neutrale energikilder.

USA er verdensmestre i energifrås. En opgradering af energimærkning for hvidevarer, som sælges i Home Depot i Huntington Park i Californien, kan vise sig mere effektiv end investering i CO2-neutrale energikilder.

Mario Tama/AFP/Ritzau Scanpix

Udland
3. oktober 2022

Som verdens eneste supermagt slår USA mange rekorder: største økonomi, mægtigste militær og størst teknologisk drivkraft.

Men der er en rekord, den klimaprogressive Biden-regering ikke har lyst til at skilte med.

Det er verdensrekorden i energifrås.

Energispildet er kolossalt og derfor det område, hvor USA vil kunne opnå den hurtigste og mest udbytterige reduktion i udledning af drivhusgasser.

Det siger den amerikanske økonom Robert Pollin til Information. Han har rådgivet demokraterne i Repræsentanternes Hus om klimalovgivningen.

Men ifølge Pollin er penge afsat til energibesparende foranstaltninger i klimabevillingen på 360 milliarder dollar, vedtaget i Kongressen i juli, slet ikke tilstrækkeligt til at drage fordel af et kæmpe uudnyttet potentiale, nemlig det kolossale energispild i USA.

»Det er selvfølgelig bedre end ingenting, men bare ikke nok,« siger han.

Hertil svarer Rebecca Isacowitz, vicestabschef i afdelingen for energieffektivitet i USA’s energiministerium, at Bidens klimalov er et kæmpe skridt i den rigtige retning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Det er jo ikke et enten-eller. Man skal bevare og man skal udbygge vedvarende energi samtidig.

Dan Jensen, Mogens Kjær, Kim Houmøller, Rolf Andersen og Morten Jensen anbefalede denne kommentar

68%.... Det er jo fuldstændig vanvittigt, måske er det en god ting at energi bliver dyrere hvis det tilsyneladende er SÅ billigt "over there" at man bare sådan kan smide det væk på den måde...

Dan Jensen, Naja Abelsen, Mogens Kjær og erik pedersen anbefalede denne kommentar