Analyse
Læsetid: 4 min.

Bidens løfte til Taiwan skaber mere forvirring end klarhed

USA kommer Taiwan til undsætning, hvis Kina angriber, lyder det fra Joe Biden. Men hvis formålet var at skabe klarhed om USA’s Taiwan-politik, er det ikke lykkedes. Tværtimod fremstår en politik, der i forvejen var kompliceret at finde rundt i, nu decideret forvirrende
Fire gange har Joe Biden nu talt imod USA’s strategisk tvetydige Taiwan-politik.

Fire gange har Joe Biden nu talt imod USA’s strategisk tvetydige Taiwan-politik.

Pete Marovich

Udland
20. september 2022

Så skete det igen. I fuld offentlighed gik USA’s præsident, Joe Biden, stik imod ånden i den amerikanske politik, der i årtier har været med til at fastholde freden over Taiwan-strædet.

I det populære nyhedsprogram 60 Minutes svarede Biden søndag aften ja, da han direkte blev adspurgt, hvorvidt amerikanske styrke ville forsvare Taiwan i tilfælde af en kinesisk invasion. Det er opsigtsvækkende, men ikke længere overraskende. Det er fjerde gang, Biden kommer med lignende ytringer. Hver gang må hans stab trække i land. USA fører stadig – i hvert tilfælde på papiret – en ét-Kina-politik, der er markant anderledes skruet sammen, end hvad præsidenten gav udtryk for i bedste sendetid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Hvis USA virkelig ønsker at forsvare Taiwan bliver det mod både Rusland og Kina efter mødet mellem Xi og Putin i Samerkand hvor Putin lovede at den russiske flåde vil deltage i en eventuel blokade af Taiwan der betyder det samme som at lukke for al trafik gennem det omstridte stræde mellem Kina og Taiwan. En fuldtonet 3. verdenskrig kan blive resultatet hvor NATO også bliver inddraget som amerikanerne for tiden arbejder for.
To atommagter der er rede til at bruge atomvåben hvis de bliver presset nok.
Hvad var det nu Xi sagde da Pelosi besøgte øen ? "hvis man leger med ild risikerer man at blive brændt" Dét har Verden ikke råd til.

Per Dørup, Torben Arendal, Lars Løfgren, Kåre c. Hedlund, svend christian tychsen og fin egenfeldt anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Måske er forvirring et meget godt udgangspunkt, hvis det kan afstedkomme henstand, så længe der er nok at se til i Ukraine..

Jeg syntes Herr Bidens ord er klare og ærlige. Hvorfor SKAL en stor diktaturstat absolut undertvinge sig en mindre men velfungerende stat, hvis ikke det netop er fordi den er demokratisk og velfungerende.
Med andre ord, en pind i røven på den store stat.