Nekrolog
Læsetid: 6 min.

Dronning Elizabeth 2. holdt sammen på et splittet folk. Nu er hun død

Dronning Elizabeth 2. regerede, fra England herskede over verdenshavene til nu, hvor hendes pligtopfyldende, 96 år lange liv er slut, og landet synes at krakelere
Dronning Elisabeth 2. døde torsdag på slottet Balmoral. Hun nåede at regere i 70 år.

Dronning Elisabeth 2. døde torsdag på slottet Balmoral. Hun nåede at regere i 70 år.

Eddie Mulholland/Ritzau Scanpix

Udland
9. september 2022

Det var ikke meningen, at hun skulle være dronning, for det ikke var meningen, at hendes far, hertugen af York, skulle være konge. Men hertugen blev ikke desto mindre i 1936 udråbt på afbud som George 6. og dermed det dengang verdensomfattende imperiums statsoverhoved. Storebror Edvard havde fraskrevet sig tronen eller blev tvunget til at gå som følge af sin kærlighed til en fraskilt amerikansk golddigger med stærke nazisympatier, som hun siden delte med sin abdicerede ikke opsigtsvækkende begavede ekskongelige husbond.

Som følge af den historie rykkede det nye kongepars ældste datter op i arvefølgen og blev tronfølger, hvad hun formentlig var blevet alligevel, eftersom Edvard, der var uudgrundelig i sit privateste privatliv var og forblev barnløs. George 6., der var stammer og storryger og ikke brød sig om kongeværdigheden, stod imidlertid distancen under Anden Verdenskrig og sikrede sig ved sit og familiens tapre forbillede monarkiets position, der var fuldt intakt, da han døde af lungekræft som kun 57-årig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Sådan!

Tak

Ete Forchhammer , Gitte Loeyche, Christian Bruun, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Helle Brøcker, Dorte Sørensen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar

Åh nej, det kunne da ikke ske på et værre tidspunkt
God save the english people !!

Inger Pedersen, Gitte Loeyche, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Godt gået Metz - et sobert farvel til den sidste engelske regent der på sin egen måde forlod en synkende skude.

Arne Albatros Olsen, Ete Forchhammer , erik pedersen, Gitte Loeyche, Inger Pedersen, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Steen Winther, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

God og næsten altomfattende nekrolog.

Allerede da nyheden om at Dronning Elizabeths fire børn var samlet på Balmoral, anede det mig, at det gik den gale vej.

Men det gjorde det nu i virkeligheden også siden husbond Philip døde, og the Queen måtte sidde mutters alene til sin mands begravelse, altimens premierminister Boris Johnson festede i Downing Street nr. 10 med sine coronafornægtende kolleger.

God protect the british people.

erik pedersen, Dan Jensen, Gitte Loeyche, Inger Pedersen, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Dorte Sørensen, Torben K L Jensen, Torben Bruhn Andersen og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg ved ikke om det bliver til så meget, men forhenværende prins, nu King Charles, har altid været en fortaler for økologi, biodiversitet, klimakamp og ikke mindst bedre arkitektur.

Han er bestemt ikke dum, selvom de udenomsægteskabelige eskapader tyder på, at han er mindre indrettet på pligten end sin moder.

Inger Pedersen, erik pedersen, Rolf Andersen, Dorte Sørensen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Jonathan Larsen

R.I.P

Gitte Grindsted Knudsen, Thomas Stage og Ruben Christiansen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Et PS: Man kan da sige, at prins Charles var pligtopfyldende, da han tog Diana, i stedet for sin elskede Camila og dengang opgav sin tronfølgergering.

Helle Nørlund, Ete Forchhammer , Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Husk nu lige at Storbritannien ikke har en egentlig forfatning - de har en håndfæstning der hedder "Magna Carta" hvor adelen fik magten og efterlod Kong John med tilnavnet konge uden land.

Niels-Simon Larsen

Efter traditionen må man ikke tale dårligt om den lige afdøde, men hvornår skulle man ellers gøre det. Her er det overhovedet for en gammel kolonimagt. 70 lande overtog hun.
En monark har en slags gudestatus, og det gælder også DK. Selv arbejderne i mange lande dyrker symbolet på undertrykkelse og værst Storbritanien. Vi dyrker vores undertrykkere, og derfor kommer vi ikke videre, og ingen forsker i hvorfor. Det ville jo være helligbrøde.

Arne Albatros Olsen, Mathias Petersen, John S. Hansen og Martin Nielsen anbefalede denne kommentar

Inger Pedersen@

Island er vel kørende, mon ikke du lægge for tunge sten i danske folks lommer, tror du virkeligt at danskere bliver som formand Mao hjuls vi vælger en republik og præsident, som i øvrigt kan udskiftes hvis klaveret ikke spiller rent.

Et cirkus: Britiske pas bliver udstedt i monarkens navn, og indtil nu har der stået i passene: "Den, som har passet, må rejse frit i Hendes majestæts navn".
Det skal nu ændres til "Hans majestæts navn".

Mange skal nu udskifte det ene og andet fordi en kvinde er afdød.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/nationalsang-moenter-og-pas-skal-aendre...

Alle er født lige, med lige muligheder, det kendetegner demokratiet, derfor er konger, kejsere, fyrster og prinsesser, ikke en del af demokratiet, så hvorfor har vi så et kongehus ? er vores demokrati et proforma ?

Hmmm...

Alle er lige.
Men nogen er mere lige end andre...

Med skyldig reverens til Orrwells Kammerat Napeleon

Burde være pligtlæsning for alle politikere :-)

Suk!

Stavefejl rettes:

Orwells - Kammerat Napoleon

Ete Forchhammer

Martin Nielsen, hvilken af to lister mon bli’r længst hvis du laver dem over republikker, den ene med Island øverst, den anden med fx USA øverst?

Ete Forchhammer@

Der er forskel på samfund i forskellige lande, uanset monarki eller republik, det ser ikke ud som der er mere eller mindre vold, om man har monarki eller republik, folk er ikke mere kriminelle hvis man ikke er royalist, så den påstand må du gerne bevise i det danske samfund, Tyskland, Frankrig, Island, for at nævne nogle få republikker på Ceres bredgrader, man er ikke mere kriminel fordi men ikke ønsker at undersåt, tvært i mod øsnker man alle skal være lige, med lige muligheder, hvordan kan nogle være imod det, og hvis man mener at en konge/dronningen er limen i et samfund, og helvede ville bryde løs uden, er det noget af et ustabilt middelalderligt samfund, så jeg er ikke i tvivl om Danmark ville kunne fungere som republik, iøvrigt måtte spørgsmålet komme til en folkeafstemning for svar, man kan ikke basere dette på en meningsmåling, det også derfor sådan en ikke er nok ved folketingsvalg, men kom der en folkeafstemning og der var flertal for kongehus, ville jeg anderkende resultatet som demokrat, men det som om man er utryg ved at lade folket tale.