Valgkamp i Sverige
Læsetid: 5 min.

Mudderkast og personangreb: Den svenske valgkamp minder mere og mere om et præsidentvalg

Den svenske valgkamp er gået ind i sin slutspurt. Den har været præget af en polarisering, hvor politik glider i baggrunden, og personangrebene og skandalerne har været mange
Det er svært at identificere skillelinjerne mellem partierne, og valgkampen handler mere om personangreb. Her mødes den socialdemokratiske statsminister Magdalena Andersson, Anni Lööf fra Centerpartiet, Märta Stenvi fra Miljöpartiet og Nooshi Dadgostar fra Vänsterpartiet til debat. 

Det er svært at identificere skillelinjerne mellem partierne, og valgkampen handler mere om personangreb. Her mødes den socialdemokratiske statsminister Magdalena Andersson, Anni Lööf fra Centerpartiet, Märta Stenvi fra Miljöpartiet og Nooshi Dadgostar fra Vänsterpartiet til debat. 

Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

Udland
7. september 2022

Kort op til valgdagen spidser den svenske valgkamp til, og hårde anklager fyger mellem kandidaterne:

»Det er frygteligt, at det had, som Sverigedemokraterna og andre højreekstreme kræfter har rettet mod Annie Lööf, har ført til dette.« Anklagen kom fra den socialdemokratiske udenrigsminister Ann Linde, efter det for nylig kom frem, at Centerpartiets leder, Annie Lööf, sandsynligvis var det planlagte mål, da en mand i sommer dræbte en kvinde på folkemødet på Gotland. Drabet skete, efter Sverigedemokraterna har kørt heftig kampagne mod Lööf, og sagen har sat gang i en hård debat om tonen i svensk politik.

»Det er fuldstændigt skamløst af udenrigsministeren at forsøge at score politiske point i valgkampen ved at forsøge at få oppositionen til at fremstå som mordere,« lød modsvaret fra medlem af Riksdagen for Sverigedemokraterna Martin Kinnunen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Nike Forsander Lorentsen

Ja, den svenske tone er overlagt skarpere i Sverige, går ikke at sammenligne med den danske, det er meget store kulturforskelle mellem Danmark og Sverige, blandt så meget andet.

sveriges narrative om Sverige bliver uvirkeligt skinger etnisk polarisering politisk radikalisering europarekord i skudattentater håndgranater i gade satellitghetto forstæder – klassesamfundet Sverige i bitter valgkamp – fandt de nogensinde ud af hvem der pløkkede Palme ? – nej vel – ikke at det betyder dyb stat parallelsamfund oligarki på Folkhemmets skyggeside – men – og vi glatter lige ud med en kanelbulle
siden sesam på Wasaknæk næsten blev förbjudet i Sverige er det blevet mere end latterligt med den politiske korrektheds elitære meningstyranni – Tintin Congo Carl Bildt Afrika neger forbudt lakridspibe forbudt – småting Zlatan tolereret fordi han var bedst – i forrige uge handlede artikler om SD i udkanten og rekordtilgang til Hemvärnet – og hvem sagde at SD udgør en sikkerhedsrisiko for Sverige ? nej nej vel 18%+ 60+ Riksdagspladser måske næststørste parti 11. september – hvor er Sverige på vej – kulturforskel – og hvad så meget andet ?