Reportage
Læsetid: 10 min.

Prisen på varm luft er stærkt nedadgående

De seneste år har startup-virksomheder væltet sig i investeringer. Kapital var gratis, og alle ville have en bid af techindustriens vækst. Efter krisen går det den anden vej. I hvert fald i de mest overophedede brancher. Information er taget til iværksætterkonferencen Tech BBQ, hvor fremtiden stadig er en god forretning
I år var det tiende gang, der blev afholdt Tech BBQ, og over årene er det vokset til at være Skandinaviens største iværksætterkonference. Billedet er fra 2021.

I år var det tiende gang, der blev afholdt Tech BBQ, og over årene er det vokset til at være Skandinaviens største iværksætterkonference. Billedet er fra 2021.

Mathias Svold

Udland
17. september 2022

Christian Code mener, han kan få folk til at leve, til de bliver 150 år gamle. Det står i hvert fald på et skilt på ham. Live to 150’. Han har sort fuldskæg, et venligt ansigt, og så har han været med til at starte virksomheden Dianox.

»Vi laver spyttest,« fortæller han. En abonnementsservice hvor folk én gang om måneden spytter i en tube, sender det til Dianox, som tester om det hele er i orden.

Den 42-årige iværksætter har en ph.d. i biofysik. Indtil for et par år siden havde han også et trygt job i en stor virksomhed. Så fik han en god idé, tog chancen og har arbejdet hårdt lige siden. Det er begyndelsen på en efterhånden velkendt, opbyggelig fortælling, et af samtidens heltekvad.

»Vi er næsten ramenpositive nu,« siger han. »Når vi har betalt alle regningerne, er der lige råd til kopnudler.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her