Klimakrisen
Læsetid: 4 min.

Stenrige fodboldstjerner insisterer på privatjet, mens alle andre skal spare på energien

Et grønt oprør har bredt sig mod filmstjerner, milliardærer og andre superriges brug af privatfly. I skudlinjen står nu de styrtende rige fodboldklubber, som insisterer på at tage privatjet til udekampe i stedet for at hoppe på lyntoget
»Vi er i gang med at se, om vi ikke kan rejse med landsejler (et trehjulet køretøj med sejl, som bruges til at køre på stranden, red.),« jokede Paris Saint-Germains træner, Christophe Galtier, på et pressemøde, da han blev spurgt, om man kunne overveje at tage toget frem for privatjet til udekampe tæt på.

»Vi er i gang med at se, om vi ikke kan rejse med landsejler (et trehjulet køretøj med sejl, som bruges til at køre på stranden, red.),« jokede Paris Saint-Germains træner, Christophe Galtier, på et pressemøde, da han blev spurgt, om man kunne overveje at tage toget frem for privatjet til udekampe tæt på.

Franck Fife

Udland
8. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det var egentlig et alvorligt ment spørgsmål, som journalisten stillede til træneren for den parisiske fodboldklub Paris Saint-Germain (PSG), et af verdens rigeste fodboldhold. Men Kylian Mbappé, verdensmester og en af fodboldverdenens højestbetalte stjernespillere, brød øjeblikkeligt ud i et kolossalt grineflip, da han og Christophe Galtier, træneren for PSG, mandag blev spurgt, om ikke holdet kunne overveje at tage lyntoget på korte afstande i stedet for at flyve i privatfly til udekampe.

»Jeg havde en mistanke om, at vi ville få dette spørgsmål. For at være helt ærlig over for jer talte vi i morges med det selskab, der arrangerer vores rejser, og vi er i gang med at se, om vi ikke kan rejse med landsejler (et trehjulet køretøj med sejl, som ofte bruges til at køre på stranden, red.). Voila,« lød den sarkastiske kommentar fra Christophe Galtier med et smil.

Men i pressesalen og i de politiske kredse i Frankrig er der ikke mange, som griner af vittigheden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her