retsforfølgelse
Læsetid: 4 min.

Ukraines håb om et krigstribunal for Putin møder skepsis og tøven i FN

De vestlige lande gav under FN’s Generalforsamling utvetydig opbakning til Ukraines krav om retsforfølgelse af russiske ledere for et brud på FN-pagten. Men ideen overbeviste ikke den bredere medlemskreds. Straffedomstolen i Haag kan blive den bedste chance for at straffe Putin, siger en folkeretsekspert
Præsident Volodymyr Zelensky taler til FN’s Generalforsamling den 21. september.

Præsident Volodymyr Zelensky taler til FN’s Generalforsamling den 21. september.

Angela Weiss

Udland
24. september 2022

Lige fra starten af angrebskrigen har Ukraines regering stillet krav om, at præsident Vladimir Putin, hans ministre og øverstkommanderende officerer for Ruslands væbnede styrker bliver stillet for en særdomstol og dømt skyldige i et sønderlemmende brud på FN-pagten.

Under den første generalforsamling i FN efter krigens udbrud søgte Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba at lægge yderligere pres på medlemsstaterne for at oprette et krigstribunal.

Under en konference arrangeret af Tyskland, Holland og Danmark om retsforfølgelsesindsatsen i Ukraine torsdag i New York sagde Kuleba:

»Den eneste tænkelige mulighed for at stille præsident Putin og hans rådgivere til ansvar for aggressionsforbrydelsen mod Ukraine er ved at nedsætte en særdomstol. Jeg opfordrer alle stater til at bakke op om dette forehavende af hensyn til nogle basale menneskelige principper og FN-pagten.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Folke Knudsen

@Præsident Vladimir Putin

Et krigstribunal mod den russiske Præsident er for tiden ønsketænkning uden realitet i virkeligheden.

For det forudsætter en gennemførelse af en 3. Verdenskrig et angreb på Rusland og en permanent længerevarende besættelse af Den russiske Konføderation hvor under det skal lykkes at arrestere Vladimir Putin og føre ham til den internationale Krigsforbryder domstol i Haag.

Ønsketænkning uden realitet i virkeligheden. Det bør nok overvejes i forbindelse med en optrapning af førtidskrigs scenarium med Rusland, om det ikke ville være det bedste at vælge en løsning, hvor Vladimir Putin så at sige sendes i et fjerntliggende asyl ligesom Napoleon i 1815 blev anbragt på øen Sankt Helena.

Jeg er ikke helt overbevist om hvem der reelt styre Rusland indenfor regimet. Det kan ligeså vel være personer i Den Røde Hær eller andre i eliten af dette regime, som reelt bestemmer. Præsident Vladimir Putin har i rollen som Præsident anbragt sig selv i et edderkoppe spind hvor alle skylder nogen for noget, og vejen ud af russisk politik kan være temmelig forfærdelig.

Lex Josef Stalin lever endnu.

Derfor en fjernelse af Præsident Vladimir Putin f.eks vil i denne ønsketænknings plan tilfangetagelse og arrestation og udlevering til en international straffedomstol løser intet men kan måske ovenikøbet gøre situationen i Rusland endnu mere farlig og ustyrlig end den er i forvejen.

Nu handler det om at optræde konsekvent overfor Regimet i Kreml

Massiv og gradvist optrappet støtte til Ukraine, så Ukraine er i fuld stand til at slå igen overfor de russiske angreb.

Total handelsboykot af samtlige varer og tjenesteydelser til Den Russiske Konføderation indtil Regimet eller en anden Regering slår ind på en anden kurs end den nuværende.

Nedsættelse af en international Sanktions kommission, som kan analysere og komme med forslag til, hvorledes sanktionerne mod Rusland eksekveres, så de så vidt muligt nedbryder den russiske krigsmaskine og ødelægger finansieringsgrundlaget for den russiske oprustning. Den russiske hærs krigskapacitet skal reduceres til det nødvendige forsvar af Konføderationen og ikke til som nu, at udøve pres og krig mod nabolande til Konføderationen af russiske stater.

NATO skal analysere alle styrker og svagheder i koalitionens forsvar med henblik på at målrette oprustningen i Europa, så den bedst muligt forebygger en russisk invasion af et medlemsland.

NATO skal analyser og vurdere det helt tydelige behov for at udbygge Kernevåben arsenalet i Europa og USA og Asien, så det matcher den massive russiske modernisering af disse våben fra år 2007-2022. NATO skal under ingen omstændigheder anvende taktiske Atomvåben. Der skal anvendes strategiske Atomvåben med henblik på afskrækkelse og gengældelse og disse Kernevåben må aldrig udløses før russerne så at sige selv har fyret et missil eller flere Atomvåben af mod koalitionen af NATO medlemslande.

NATO skal overveje at slå til mod terrorstater, som finansierer Ruslands våbenarsenal herunder terrorstaten Iran. Levering af droner og andre våbentyper er at betragte som en krigshandling mod NATO, der berettiger til militære skridt taget mod Iran.

NATO skal bekæmpe Wagner Terrorgruppen hvor den opererer i såvel den tredje Verden som på territorier udenfor Den Russiske Konføderation.

NATO skal gennemgå forsvaret af de baltiske stater og styrke det meget hurtigt, for ud af hele frontlinjen fra Ishavet i Nord til Sortehavet i sydøst: der er Estland, Letland, og Litauen de svageste militærstrategiske punkter at forsvare overfor en ventede russisk aggression og en ventet russisk invasion af de 3 NATO medlemslande.

Vi håber at der befinder en eller anden russisk general, som ikke har tænkt sig at køre sit eget land ud i afgrunden ved at starte en 3. Verdenskrig.

Aldrig mere en Tirsdag den 9 April 1940
Aldrig mere en Torsdag den 24 Februar 2022

Leve et uafhængigt og frit demokratisk Ukraine Leve det tapre ukrainske folk.

Leve Kong Haakon VII og Leve Kongeriket Norge, Leve det norske folk

Kong Haakon VII
https://no.wikipedia.org/wiki/Haakon_VII

Kongens Nei:
Et demokrati og et Folkestyre med et trofast værdigt Kongehus er ikke svagt.
Folkets tillid og Folkets vilje til frihed - vores indre styrke mod onde regimer.
https://www.youtube.com/watch?v=ByMLGti4wB0

VH
KFK

Per Christiansen

FN er en tandløs papirtiger.
Forstår så udmærket Putin foragt for den institution.
Putin og Rusland forstår kun en ting og det er massiv magt

En total handels afbrydelse, isolation af ledere og landet i helhed.
Vi må og skal se på Rusland som en paria.
Rusland må selv se at rette ind eller være et parallel samfund på linje med Nordkorea.
Ellers er det tomme slag i luften, fra vores side

Men desværre higer vi efter billig energi, så vi er parate til at se igennem med fingrene med lidt erobringer her og der.
Bare det ikke går ud over vores livsstil.
Tyskland piver, og det varer ikke længe førend at Tyskland rejser til Moskva og forhandler. Tysklands industri vil forlange det, og Tysklands angst for inflation vil drive dem til Putin.
Om ikke så mange dage vælger Italien en fascist som regeringsleder, fordi det gør ondt på Italien.
Og i sådanne tider har Italien ikke råd til at have demokratiske principer.
Italien et land, der i årevis er ledet af en flok uduelige og korrupte politiker som befolkningen er lede og kede af.
En fascist leder som lover befolkningen guld og grønne skove.
For at kunne indfri noget af disse løfter, er hun nødt til at handle med Putin og det kommer til at koste på sammenholdet i EU.
Så er der to i EU der ligger under for Putin.