Analyse
Læsetid: 5 min.

Den franske venstrefløj hjemsøges af sager om hustruvold og psykisk misbrug

Efter at have positioneret sig som førsteudfordrer til Macron har to sager om hustruvold og psykisk vold skabt borgerkrigslignende tilstande på den franske venstrefløj. Sagerne står i skærende kontrast til programpunkter om feminisme og bekæmpelse af vold mod kvinder
32-årige Adrien Quatennens blev af mange set som en mulig kandidat på venstrefløjen til præsidentvalget i 2027. Men i september kom det frem, at han har udøvet vold mod sin kone, som nu har anmeldt ham til politiet for vold og chikane.

32-årige Adrien Quatennens blev af mange set som en mulig kandidat på venstrefløjen til præsidentvalget i 2027. Men i september kom det frem, at han har udøvet vold mod sin kone, som nu har anmeldt ham til politiet for vold og chikane.

Sebadelha Julie/Ritzau Scanpix

Udland
5. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Adrien Quatennens var den franske venstrefløjs store håb. Med rødt hår, skarpslebent tungebånd og ild i øjnene tordnede han hver morgen indtil midten af september på tv og radio mod præsident Macrons »neoliberalisme« og højrefløjens antisociale politik som talsmand for partiet La France Insoumise (LFI) .

Mange så ham som en mulig kandidat til præsidentvalget i 2027, hvor han med sin baggrund i det afindustrialiserede nord og fremragende oratoriske gaver virkelig kunne personificere et alternativ til Paris-elitens magtfuldkommenhed. Nu kommer det formentlig ikke til at ske, og det er alene Adrien Quatennens’ egen skyld.

For 32-årige Quatennens har siden sommeren sidste år været i gang med en skilsmisse, og i september kom det frem, at han har udøvet vold mod sin kone, Céline Quatennens – og det har han selv indrømmet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

Desværre Torre Keller nævnte ikke hvordan medier behandler disse sager hvor de sage vedrørende Quatennens og Bayou ( venstrefløjen, Økologi) bliver dækket nærmest uhæmmet i forskellige medier bliver sager vedrørende Dupond-Moretti og Alexis Kolher bliver som er Macrons nærmest medarbejdere bliver ignoreret af medier.
Sagen vedrørende Bayou er ret interessant pga magtkampen i Bayous partiet mellem ham og Sandrine Rousseau som startede sagen i medierne og vedrørende spørgsmålet i disse me#too tiden om der findes en grænse for feminismen, feminismen: ja, Mc Carthyisme: nej

Alvin Jensen og Poul Søren Kjærsgaard anbefalede denne kommentar