I Pennsylvania udfordrer demokraternes svar på Trump magtbalancen

Den højst aparte demokrat John Fetterman, der er populær blandt industriarbejdere, er kommet på tværs i Pennsylvania. Information besøgte hans hjemby Braddock, en forfalden og forladt industriby, før nattens midtvejsvalg, hvor han vandt over republikanernes kandidat, Mehmet Oz. Læs reportagen her.
Demokraten John Fetterman har skabt en særegen karakter som ’folkets mand’. Her optræder han i rød hættetrøje under et vælgermøde.

Demokraten John Fetterman har skabt en særegen karakter som ’folkets mand’. Her optræder han i rød hættetrøje under et vælgermøde.

Maddie McGarvey/ Ritzau Scanpix

Udland
25. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Dette midtvejsvalgs demokratiske senatskandidat i Pennsylvania, John Fetterman, er en sjælden fugl i amerikansk toppolitik.

Han bor med sin hustru og sine børn i en renoveret lagerbygning i en lille, forfalden og forladt industriby nær Pittsburgh med ekstrem høj arbejdsløshed, fattigdom, narkohandel og mange syge.

Fettermans bolig ligger tæt op ad det monstrøse stålvalseværk, US Steel Edgar Thompson Works, der puster svovlbrinte fra sine smelteovne ud i den luft, de 2.000 indbyggere i byen Braddock indånder. Antallet af kræftsyge, slagtilfælde, hjertestop og astma ligger langt over normalen i USA.

Fra 2006 og tretten år frem søgte Fetterman som borgmester at genoplive Braddock fra sine velmagtsdage som en velholdt og populær industriby. I 2018 kastede han håndklædet i ringen. Der var gjort nogle få fremskridt under hans styre, men ikke nær nok til at kalde det en uforbeholden succes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Willy Johannsen

Jeg plejer at sige, hvis USA kommer på tale, at det er et besynderligt land.

Du finder det værste af det værste i USA på alle områder og felter, du overhovedet kan komme i tanke om.

Men samtidig finder du det bedste af det ABSOLUT bedste i USA. Ingen anden nation når, hvad det angår, USA til sokkeholderne. På alle områder, du kan komme i tanke om.

Derfor er det også let at være selektiv og finde lige det at pege på, som passer i en given argumentation. Som aldrig vil yde USA retfærdighed. Men ingen kommer udenom landet.
Det er sikkert og vist...