Valg i Brasilien
Læsetid: 8 min.

Pinsekirkerne kan blive afgørende for tvekampen mellem Lula og Bolsonaro

Pinsebevægelsen har fået enorm politisk magt i Brasilien, hvor den på få årtier er vokset til at favne en tredjedel af befolkningen. Forud for søndagens præsidentvalg er spørgsmålet, om dens medlemmer vil vælge højrefløjen for dens familie- og identitetspolitik eller venstrefløjen for dens økonomiske politik
På stereoanlægget i José Senas lille frisørsalon spiller han reggae, salmer og kompilationer af den indflydelsesrige amerikanske præst Billy Grahams bedste prædikener oversat til portugisisk. En frisørtime koster omkring 20 danske kroner.

På stereoanlægget i José Senas lille frisørsalon spiller han reggae, salmer og kompilationer af den indflydelsesrige amerikanske præst Billy Grahams bedste prædikener oversat til portugisisk. En frisørtime koster omkring 20 danske kroner.

Laura Noviteño

Udland
26. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I den lille lokale pinsekirke 'Ord der kurerer' i Salvador ankommer folk med deres bibler under armen. Biblerne er store i formatet og kommer i alle afskygninger: med guldrandede sider, i særlige feminine design og med blomsteromslag.

Kirken ligger i gadeplan klemt inde mellem en bar og en kiosk, der primært sælger øl. Facaden er dekoreret med polerede fliser, der står i skinnende kontrast til de fugtplettede overetager, som aldrig har fået sat vinduer i.

»Kirken reddede mit liv,« siger José Sena, en muskuløs 47-årig frisør med en stor læderindbundet bibel med lynlås.

Han var tynd som en ål efter at have taget stoffer i 30 år, da han for tre år siden blev genfødt i kirken. Det blev han samme dag, som hans 30-årige søn forsøgte at tage sit eget liv i en stofpsykose. José Sena nåede at gribe sønnens ben og løfte ham op, tidsnok til at kablerne, der var viklet om hans hals, ikke tog livet af ham.

At José Sena endte i 'Ord der kurerer' 300 meter fra sit hjem, var en tilfældighed. De andre kirker, han kom forbi, var lukkede. At han endte i en pinsekirke, var mindre tilfældigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her