Nyhed
Læsetid: 3 min.

Sveriges nye regering er skrøbelig og dannet med Sverigedemokraternas politik som lim

Fredag fik Sverige en ny regering uden Sverigedemokraterna, men prisen for den konstellation afspejler sig i regeringsgrundlaget. Her er den yderste højrefløjs politiske ambitioner blevet til regeringens politik, og det gør den formentlig skrøbelig
Sveriges kommende statsminister og partileder for det svenske Moderaterna, Ulf Kristersson, annoncerede fredag en ny svensk regering.

Sveriges kommende statsminister og partileder for det svenske Moderaterna, Ulf Kristersson, annoncerede fredag en ny svensk regering.

Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix

Udland
15. oktober 2022

»Vi vil samle, vi vil ikke splitte,« sagde kommende statsminister og partileder for det svenske Moderaterna, Ulf Kristersson, på et pressemøde fredag formiddag, hvor han annoncerede en ny svensk regering. 

Regeringen kommer til at bestå af de borgerlige partier Moderaterna, Kristendemokraterna og Liberalerna, mens Sverigedemokraterna, der blev det næststørste parti ved valget i september, holdes ude. Det betyder dog ikke, at Sverigedemokraterna står uden for indflydelse, påpeger Drude Dahlerup, professor emerita i statskundskab ved Stockholms Universitet og adjungeret professor ved Roskilde Universitet.

»Sverigedemokraterna er officielt blevet stuerene og får politisk sagkyndige placeret i eget sekretariat i regeringskancelliet. Det vil sige, at de stadig er med i maskinrummet, når der skal laves ny politik,« siger hun. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her