Krig i Ukraine
Læsetid: 5 min.

Ukraine frygter, at Trump-støttede kandidater vil stikke en kæp i hjulet for USA’s støtte

Det Republikanske Parti er splittet, når det handler om hjælp til Ukraine, og flere kandidater fra Trumps fløj er skeptiske over for det nuværende niveau for økonomisk støtte. Det skaber bekymring fra flere sider op til det forestående midtvejsvalg
En uskadeliggjort russisk kampvogn inspiceres af en ukrainsk soldat. En stor del af Ukraines militære og økonomiske overlevelse i krigen har indtil nu været afhængig af først og fremmest amerikansk støtte.

En uskadeliggjort russisk kampvogn inspiceres af en ukrainsk soldat. En stor del af Ukraines militære og økonomiske overlevelse i krigen har indtil nu været afhængig af først og fremmest amerikansk støtte.

Juan Barreto

Udland
1. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Når amerikanerne om en uge skal stemme til midtvejsvalget, kommer Mykola Kniazhytskyi til at følge tæt med fra Kyiv. Som medlem af det ukrainske parlament for oppositionspartiet Europæisk Solidaritet er han ofte i udlandet for at mødes med politiske beslutningstagere i Ukraines partnerlande.

I forbindelse med sine rejser til USA har han kunnet mærke støtten fra både republikanere og demokrater:

»Jeg har ikke mødt en eneste, der er imod at støtte Ukraine,« siger Mykola Kniazhytskyi.

Alligevel er der en vis bekymring i Ukraine op til valget, siger han:

»For vi ved, der er en gruppe bestående af Trump og dem, der støtter ham, som har stemt imod forslag, som er vigtige for os. Derfor er det essentielt for os, at denne fløj ikke kommer til at hæmme støtten til Ukraine.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er besynderligt at USA økonomiske problemer kobles til våbenleverancer. Disse skaber blot øget indkomst til MIMAC komplekset og beskæftigelsen styrkes. USA har økonomiske problemer fordi landet er blevet ekstremt polariseret bl.a. i rig/fattig og hvid/farvet og udnyttelse/udnyttet (inkl. klima, natur etc.). USA skal der imod søge at skabe en sikkerhed der ikke alene hviler på MIMAC. Det vil sige at vende tilbage til koldkrigs politik ( før 1990 ´erne) og diplomati gerne gennem FN. Er det bare en dum illusion ??!!. Gorbachov viste vejen.

Peter Beck-Lauritzen, Anders Graae og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

Jeg forstår frygten.
I de mange år, jeg har fulgt med i amerikansk politik, har jeg aldrig oplevet et mere hæsligt valg en det, som vi nu oplever.
Den røde side - som den ironisk nok kaldes i USA - den konservative - fører en valgkamp, som stort set kan betegnes som had, had og atter had.
Had mod Biden
Had mod demokraterne.
Had mod alt, som er samfundsgavnligt.
Blindt had mod efterhånden alt, som på en eller anden måde kan knyttes til staten.

Mit eneste håb er, at når der igen er valg om to år, har tilstrækkelig mange amerikanere set, hvad det førte til dengang i 2022.
Men det kan blive to meget hårde år for Ukraine. Især med en forbundskansler Scholz.
Det er simpelthen ikke til at fatte.
Der er selvfølgelig en forklaring.
Hvis vi ellers får den, er det nok for sent.

Jesper Sano Højdal, Danny Hedegaard og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Jeg kan godt forstå , at amerikanske skatteydere stiller spørgsmål til , hvorfor de skel bidrage så meget Ukraine ift Europa. Men de skal have mange tak for det . Nedenfor linkes til et spændene interview med vice udenrigsministeren under Trumph. Han virker da fornuftig og nuanceret. https://politiken.dk/udland/art9050627/Tidligere-Trump-r%C3%A5dgiver-adv...