Interview
Læsetid: 9 min.

USA’s krig mod terror: Fortsat en kæmpe industri, men uden for offentlighedens opmærksomhed

Kort efter USA’s tilbagetrækning fra Afghanistan fastslog præsident Joe Biden i FN, at USA for første gang i 20 år ikke længere er i krig. Det er en sandhed med modifikationer. Trods USA’s fokus på Rusland og Kina er krigen mod terror stadig en lyssky industri i global skala
Amerikanske soldater patruljerer ved et fængsel, der i januar i år blev angrebet af IS-militanter i Hassakeh i Syrien.

Amerikanske soldater patruljerer ved et fængsel, der i januar i år blev angrebet af IS-militanter i Hassakeh i Syrien.

Baderkhan Ahmad/AP/Ritzau Scanpix

Udland
22. oktober 2022

ISTANBUL – Efter nattens frembrud lander i alt tre amerikanske Apache-helikoptere i en lille søvnig syrisk landsby, ikke langt fra den tyrkiske grænse. Amerikanske kommandosoldater springer ud af helikopterne som planlagt, og med dem har de en arabisk og kurdisk tolk, begge udstyret med megafoner. De beder indbyggerne i landsbyen Muluk Saray om at blive indendørs med lyset slukket.

De amerikanske kommandosoldater stormer et hus i landsbyen og likviderer Rakkan Wahid al-Shammari – en mand, som ifølge amerikanerne fungerer som Islamisk Stats hovedansvarlige for våbensmugling og rekruttering i Syrien. Præcis på samme tid udfører amerikanerne et luftangreb mod to andre højtstående IS-folk i Syrien. Begge bliver dræbt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Før vi fik Ukraine krisen brændte verden vilde 11.000.000.000.000 kr. af på "forsvaret". Der er ikke noget så sexet som en stor kanon. I de fleste NATO lande skal forsvarsbudgetterne nu fordobles. Så må resten af verden jo følge med. Så mon ikke de 11.000.000.000.000 kr. snart bliver til 22.000.000.000.000 kr. årligt?

Vores pensionsselvskaber bør omgående sælges deres investeringer i den grønne omstilling og skifte til våbenindustrien for at sikre et maks. afkast i de næste mange år så vi alle i Danmark får råd til en fed pension. Det samme gælder den sorte olieindustri. Hele det her store forsvar kører på olie. Så der skal godt gang i oliepumperne for at følge med. Et forsvar parkeret i garagen dur ikke til noget. Det skal ud at køre og skyde for at vise flaget. Ikke.

Tænker vi så igen kan se to cifrede afkast på vores markedsorienterede pensionskonti. Det er bare så fedt.

Jakob Silberbrandt, Hans Larsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

"Med krigen mod terror har USA opbygget et kæmpe institutionelt netværk af bureaukrati og organisationer. Det er blevet en milliardvirksomhed, der har millioner af mennesker ansat. Man kan ikke bare nedlægge hele butikken"

Det er ligesom vores hjemlige bureaukrati og jobmarkeder, uden sammenligning i øvrigt, som er blevet til en mega stor selvfed og selvforstærkende industri med 100.000 vis af ansatte, som hele tiden arbejder på at skabe mere bureaukrati bag hæve/sænkebordene.

Vi lever jo i et kapitalistisk markedsorienteret samfund, hvor udbud og efterspørgelse, samt jagten på profit hersker. Hvad en det er til nytte eller skade. Bare det genererer afkast.

I 1935 udgav general major i det amerikanske marinekorps, Smedley Butler, bogen "War is a racket" which means "War is an illegal or dishonest scheme for obtaining money."

Det har ikke ændret sig!

https://youtu.be/J5I4IKAr_P4

"War against Terror" var forudset i en genial Disney-tegnefilm fra 1940.

https://da.wikipedia.org/wiki/Fantasia_(film_fra_1940)

Efter at have forhekset kosten til at gå med to spande vand, forsøger Mickey at stoppe den med sit sværd. Men hver gang han rammer en forhekset kost med sværdet, opstår der to nye. Jo mere han hugger, jo flere koste bliver der.

Hver gang man slår een islamist ihjel, opstår der (mindst) to nye.

IS består i vid udstrækning af børnene af de Irakiske værnepligtige, der var tvunget til at sidde i deres tanks og lade sig bombe i åbent ørkenterræn, fordi Bush havde fabrikeret falske beviser på mobile våbenlaboratorier.

Hvis man kapitulerer så totalt overfor kampen om "Hearts & Mind" som USA, er der kun to muligheder. Enten bukker man selv under, eller også må alle andre bukke under.

På Walt Disneys tid kunne amerikanere bevæge sig næsten overalt på kloden, uden at risikere at blive slået ihjel. I dag er der kun få sikre havne for amerikanske turister.