SERIEFOLK

Chiles førstedame nedlægger stillingen som førstedame for at få sit eget arbejdsliv

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Udland
1. december 2022
  • Førstedame I: Irina Karamanos er kæreste med Chiles præsident, Gabriel Boric, hvilket automatisk har gjort hende til førstedame med en masse officielle forpligtelser. Det vil hun bare ikke være længere. Tidligere på måneden meddelte Karamanos, at hun hellere vil bestemme over sit arbejdsliv selv.
  • Førstedame II: Stillingen som førstedame i Chile skal nedlægges, fordi den er forældet, og ansvaret for de organisationer og institutioner, som førstedamen plejer at stå for, skal uddelegeres til embedsfolk. Irina Karamanos er blandet andet uddannet antropolog.
  • Premierministre: Finlands premierminister, Sanna Marin, besøgte onsdag sin newzealandske kollega, Jacinda Ardern, og blev på et pressemøde spurgt, om de mødtes, fordi de er »jævnaldrende og har en masse andet til fælles?« Det kunne de to kvindelige premierministre på henholdsvis 37 og 42 afkræfte.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her