Baggrund
Læsetid: 4 min.

Fem grafer, der forklarer, hvordan vi blev otte milliarder

FN har udpeget den 15. november til dagen, hvor Jordens befolkning runder otte milliarder. Det betyder øget pres på vores fælles planet og rejser en lang række eksistentielle spørgsmål. Hvordan kom vi hertil, og hvor mange bliver vi i fremtiden? Information forklarer udviklingen gennem fem grafer
I dag fødes medborger nummer otte milliard i verden. Her er det et arkivfoto af en fødsel i Svendborg i 2013.

I dag fødes medborger nummer otte milliard i verden. Her er det et arkivfoto af en fødsel i Svendborg i 2013.

Tor Birk Trads

Udland
15. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Siden midten af sidste århundrede er klodens befolkning mere end tredoblet. Tirsdag runder vi en ny milepæl. Ifølge FN’s estimater er den 15. november nemlig dagen, hvor menneskeheden når op på otte milliarder individer på planeten. Det er noget af en bedrift.

Men det er også en bekymring. Flere mennesker betyder flere forbrugere, mere klimabelastning og øget kamp om ressourcerne. Det sætter spørgsmålstegn ved, hvem der har ret til hvad, til vores medmenneskelighed, syn på ulighed og rammerne for, hvad planeten kan holde til. Emnet overbefolkning har altid fascineret og altid vakt stærke følelser og meninger – fra dommedagsprofetier til dem, der vurderer, at problemet løser sig selv over tid. Det er temaer Information vil udforske i de kommende uger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her