Gigantiske pengetanke kan kickstarte grønne investeringer i Afrika

Hvis man kombinerer milliarder fra udviklingsbanker med pensionskassernes dybe lommer, kan det kickstarte en grøn energirevolution i Afrika og sårbare lande. Det kræver en stor ændring af grundreglerne for de store pengekasser. Ngo insisterer på, at det ikke må erstatte klimabistand
Udland
15. november 2022
Jon Johnsen er administrerende direktør i pensionsselskabet PKA og mener, at vejen frem er at pulje pensionskundernes opsparing sammen med de mange milliarder fra udviklingsbankerne.

Jon Johnsen er administrerende direktør i pensionsselskabet PKA og mener, at vejen frem er at pulje pensionskundernes opsparing sammen med de mange milliarder fra udviklingsbankerne.

Morten Germund

Overalt på FN’s klimatopmøde i Sharm el-Sheikh diskuteres det, hvordan man kan sætte mere gang i investeringerne i grøn omstilling særligt i de fattige og sårbare lande, som ikke har ressourcerne til at sætte den ene vindmøllepark efter den anden op langs kysten. Men de rige lande har hidtil ikke leveret den nødvendige ildkraft til den grønne omstilling og har sågar endnu ikke leveret de 100 milliarder dollar om året i klimabistand, som de har lovet.

Derfor er der brug for at finde nye måder at kanalisere private investeringer ind i klimakampen, lyder det i en ny rapport fra miljøøkonomerne Vera Songwe, som er tidligere topøkonom i Verdensbanken, og Nicholas Stern, en af pionererne i spørgsmålet om bæredygtige investeringer. Rapporten viser, at finansieringsbehovene for udviklings- og vækstøkonomierne forbundet med klima – uden at tælle Kina med – i 2030 vil nå astronomiske to billioner (2.000 milliarder) dollar. Hvert år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Så kom det. Der skal der tjenes penge på ulykkerne. SUK!

Det er lige hvad jeg kommenterede for noget tid siden efter at jeg havde set filmen "Lords of water".
Finanskapitalisterne ser ikke katastrofer og ulykker. De ser kun nye indtjeningsmuligheder. :o(

John Andersen, Anders Bentsen, Jesper Johannsen, Espen Bøgh og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Ca. 70% er som et lån. Så det går som det plejer. Der skal genereres en profit. Nu bliver vi i Vesten endnu rigere. Forurening betaler sig.

Jesper Johannsen

COP27 viser Vesten ikke længere kan sætte dagsorden. Der var 636 lobbyister fra olieindustrien med til COP27. Og så følger der en kæmpe messe med, hvor bl.a. oliestaten Qatar var repræsenteret. Næppe med den nyeste teknologi inden for vindmøller.