Reportage
Læsetid: 9 min.

Information i Pakistan: Vandmasser har slugt skoler, huse og lufthavne. Imens skaber pakistanerne et liv efter flodbølgen

I det flodbølgeramte Pakistan er de oversvømmede pakistanere tilsyneladende blevet glemt af verdenssamfundet, der kæmper med andre kriser. Men stik mod alle odds kæmper de for at overleve en katastrofe, som nu har varet i mere end tre måneder
Mænd bærer på forsyninger, som skal transporteres over vandet til isolerede landsbyer.

Mænd bærer på forsyninger, som skal transporteres over vandet til isolerede landsbyer.

Frederik Danielsen

Udland
11. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

JOHI, PAKISTAN – De blændende solstråler kommer ned fra himlen, som om de bevidst sigter efter de trængte pakistanere. Der er ingen skyer til at beskytte dem – ikke engang en smule tåge eller fugt i luften til at skærme for strålerne.

Nogle af kvinderne klemmer sig sammen med børnene under de få akacietræer, der gror i området, mens mændene kæmper en sisyfoskamp for at finde en måde at overleve på efter katastrofen, der har oversvømmet en tredjedel af landet.

En slidt gondol ankommer ved en interimistisk havn, hvor vandkanten har samme konsistens som vådt ler. Ombord er en flok geder og en hyrde, der læsser dyrene af en for en. Så snart alle er i land, opstår der et verbalt slagsmål mellem hyrden og en handelsmand fra Pakistans største by, Karachi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Et billede på den nye normal. Som vi selv har skabt. Den menneskelige kreativitet kender ingen grænser. Slet ingen grænser.

Naja Abelsen, Steen Ole Rasmussen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Steen Ole Rasmussen

"Den videnskabeligt dokumenterede højere nødvendighed" som Bjarne Corydon står for i toppen af det danske samfund, hvorfra han stolt kan forkynde for alle troende, helt ned til bunden af ethvert af de konsensussøgende kommende regeringsbærende partier, at ideologien er afskaffet, kun den højre nødvendighed står tilbage = UDVIKLINGEN = GLOBAL OPVARMNING = ØKONOMISK VÆKST = DESTRUKTION AF LIVETS BETINGELSE.

Som Corydon sagde i Kjærsgaards populistiske udgave af Deadline aftenen efter folketingsvalget: "Fra nu af er det slut med alt det pjat, som klimavalget førte med sig. Midterpartierne i dansk politik er tilbage ved nødvendighedens politik, dvs. Bjarne Corydons markedsfundamentalisme." (til helvede med klimaet, her er det bundlinjen nu og her hos læserne af Børsen, det handler om)

Sagen er, at han tænker præcist, sådan som man gør i R, S og M.

Det er midten i dansk politik, og den kommer til at køre med klatten fremadrettet.

Det er deres nødvendighed, en social konstruktion af en realitet, som i overensstemmelse med resten af verdens magteliters ditto, der styrer for vildt, når man kører det hele ud over kanten for at hæve den skattefri kapitalindtægt (som malkes ud af hele EU for så at forsvinde ud i globaliserings økonomiske sorte huller via Luxembourgfinten) og sætter prisinflation på kapitalværdierne, der er skabt med det fri markeds egne penge, de markedsendogent skabte penge, finansboblernes substans. (Det eneste, der er ubegrænset efterspørgsel på, er penge, og penge koster ikke noget, dem laver markedet selv, stik imod hvad man påstår fra den såkaldte økonomiske videnskabs side, som er købt og solgt af den finansielle sektor selv, dvs. pengemagerne, Bjarne Corydons egentlige arbejdsgiver).

Således er man parat til at gå under for en kun social konstruktion (den øjeblikkelige pengeøkonomiske orden).

Således reducerer man spørgsmålet om at gøre noget for Pakistan til et spørgsmål om at give almisser af de gigantiske fiktive pengeværdier, som man har skabt på planetens betingelser, og dermed til et moralsk spørgsmål:
Som om det var godheden på vindernes side, der som et moralsk appendiks til den orden, de ikke vil af med, der kunne gøre nogen forskel for de stakkels pakistanere.

50 lande befinder sig i umiddelbar risiko for at bryde sammen økonomisk!

Mindre en 10 mennesker ejer til sammen lige så meget som halvdelen af jordens 8 milliarder gør til sammen. Den rigeste af dem alle, Musk er begyndt at lege med samfundets massekommunikationsmedier. Han er autist og social analfabet! Synd for twitter! Men muligvis ret godt for det sociale, oplysningen.

Den røde bygning, finansministeriets regnedrenge, Bjarne Corydon står for den nødvendighed, som magteliten i DK adlyder.

Det er en social konstruktion, konstrueret realitet, som banker direkte ind i en langt højere form for nødvendighed, end den kun sociale nødvendighed, den selv er.

Man er offer for en form for social konstruktion, orienterer sig ud fra en falsk videnskab og skaber sine små latterlige ideologiske konflikter for at se bort fra den rigtige konflikt, realitetens konflikt, samfundets og en livsstils konflikt med sine mulighedsbetingelser.

https://www.google.com/search?q=realitetens+konflikt&rlz=1CATVZD_enDK888...

Før var det islam, islamistiske fundamentalister, indvandrere fra mellemøsten og Afrika, der var den ideologiske fjende af udviklingen.

Frem efter vil det være klimaaktivisterne, der dæmoniseres af en syg ordens behov for falske fjender.

I 1970 var blev der udgivet en plade, hvor man sang, "I kan ikke slå os ihjel, for vi er en del af jer selv".

I 2022 udkommer der ikke længere plader. Men underteksten til al musik siger: "I kan sagtens slå os ihjel, men I ryger selv med"!

Det ser ikke ud til at ændre på Corydons NØDVENDIGHED = UDVIKLING = BIDRAG TIL AGW = FAKTARESISTENS.

Naja Abelsen, Inger Pedersen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar