Analyse
Læsetid: 5 min.

Irans landshold gav præstestyret en fuckfinger

I modsætning til tidligere, hvor uroligheder var krav om reformer, er Iran i disse uger centrum for et krav om selve det islamiske styres kollaps
Et af denne VM-slutrundes ikoniske momenter kan meget vel blive, da de iranske spillere undlod at synge med på landets nationalsang inden kampen mod England som en protest mod det iranske præstestyres overgreb mod befolkningen.

Et af denne VM-slutrundes ikoniske momenter kan meget vel blive, da de iranske spillere undlod at synge med på landets nationalsang inden kampen mod England som en protest mod det iranske præstestyres overgreb mod befolkningen.

Neil Hall

Udland
23. november 2022

Tv-kameraets panorering henover de iranske landsholdsspilleres sammenbidte tavshed under afspilningen af deres lands nationalhymne bliver stående som et af denne VM-slutrundes ikoniske momenter. Uanset hvad der kommer af storslåede og/eller pinlige optrin i dette i forvejen omdiskuterede internationale sportsarrangement i Qatar, står de 11 atleters »fuckfinger til deres regime«, som DR-korrespondent Puk Damsgård formulerede det, tilbage i VM-historiens erindringskiste, når blamagen med tenniscifrene 2-6 mod et veloplagt engelsk hold er nådigt glemt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens peter hansen

Hatten af for Irans landshold. Modige langt over det valne vesteuropæiske mjah

Claus Nielsen, Gitte Loeyche, Alan Frederiksen, Svend Erik Sokkelund, Rolf Andersen, Alexander Bak, Birgitte Wandall, Bjarne Tingkær, Ib Gram-Jensen, Holger Nielsen, Tommy Clausen, Jørgen Tryggestad, Anker Nielsen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Rasmus Kristiansen og John Hansen anbefalede denne kommentar

Stærkt gjort! Ned med de fundamentalistiske djævuls præster , må folket få frihed!

Gitte Loeyche, Per Klüver, Rolf Andersen, Ib Gram-Jensen, Holger Nielsen, Eva Schwanenflügel og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Sadan!

Rasmus Kristiansen

Ja ha. Det er så sandelig modigt, stærkt og stort. Så flot. Klaphatten er på overarbejde i dyb respekt for modstanden, der foregår blandt en større del af befolkningen aktuelt i Iran, mod det diabolske tyranniske præstevælde/ teokrati styre i Iran - mod dettes latterlige indskrænkethed.
Sender de hjerteligste varmeste bedste tanker til det Iranske folk, der ikke vil finde sig i mere undertrykkelse og lade sig kue af bullshit. De vil ikke finde sig i en kæft i det længere.., og samt, hvor De ikke har meget at miste men meget at vinde, hvilket også spiller en væsentligt rolle i modstanden, selvfølgelig.

De da ondelynemig seje de iranske kvinder der mener samt stærkt viser - holdt, stop, stands, no more, fandeme og sateme nej og giver Ayatollah Ali Khameneis den længste finger ( billedet fra Protesterne i Iran fra den 16/11-2022 under Udland ), samt de iranske mænd der støtter op om de iranske kvinder, de modige iranske unge ligeså så absolut og ligeledes resten af befolkningen der, der vælger at støtte op omkring dette, samt det stærkt modige iranske herre fodboldlandshold her.
Modigt ( blodigt og voldsomt ), stærkt, stort, flot/ godt er det med forhåbentligt en snarlig nyere, bedre, smuk blomstrende ny begyndelse for det iranske folk og Deres nation, når dette vanvid afsluttes, og nye ændringer kan bane og brolægge en ny smukkere vej for Dem med langt mere frihed, fred, og fri fra en omgang tudse oldgammel nonsens op i .øv.. formørket middelalderligt styre over/ af det iranske folk, styret af et op i .øv.. stærkt patriarkalsk teokrati.
Ja håb om I i Iran får væltet, styrtet, vippet de stærkt patriarkalske konservative formørkede forstokkede ayatollaherne af pinden der.

100% helstøbt hjertelig opbakning og hatten af herfra, og super så fedt det er kommet fra så mange mange andre egne af på Vores dejlige klode så hurtigt, opbakningen, begyndende især af dejlige dejlige modige stærke skønne kvinder ( er helt fjollet og exede med Jer :D ja bare såen generelt i det hele taget, hovsa- ups den kunne Jeg ikke holde for mig selv længere.. juhuu ), til de iranske kvinder/ iranske unge/ iranske mænd/ iranske befolkning.. Stærkt - iranske kvinder, iranske unge og iranske mænd.
Respekt.., ( peace and love ).

Bedste varmeste opbakning, klapsalver, og hilsner her fra den lidt kølige sydlige del af norden.

Rasmus Kristiansen

Tillykke med sejren i dag over Wales 0 - 2 Iran ( Irans tredige vundne kamp alt i alt i landets deltagelse ved VM-slutrunder ).

Fin fed kamp ( den første kamp Jeg syndigt, skyldigt må tilstå at have set ved dette mildest talt meget meget m.m. uheldige VM i herrefodbold i Qatar 2022 ), fin fight, afgjort underholdende nok, herligt drama og følelsesladet.
Sprækker og bredt smil var der her :). Popcornene var IKKE klar her til kampen i dag.., det er de nu :P.
I, Irans herrelandshold i fodbold, spillede med kreativitet, iderigt og snedigt.
Fortjent sejr i dag der sagtens kunne have været med en større målscore til Iran over Wales.

Deler i dag med Jer Jeres glædesrus. Er herlig spøjs glad på Irans herrefodboldlandsholds vegne, I har min opbakning og sympati.
Holdet der har udvist flot kæmpe stort mod, vendt imod regiment i Deres hjemland over tingenes desvære dårligere og dårligere aktuelle tilstand, på en af de allerstørste største scener.

Holdets berettigelse til selve VM er fuldt fortjent set ud fra holdets kamp og dets spil i dag, men derudover hvilket jo er selvsagt og indlysende da holdet har kvalificeret sig til deltagelse, . Håb om at Irans herrelandshold når videre frem til knockoutfasen ved dette VM.

" Den store satan " venter holdets sidste kamp i puljen, hvilket også er " den store satans " sidste kamp i puljen ( kæmpe symbolik over denne kamp ).
Den må Jeg se. Ser frem til den :). Her ved denne kamps kampstart VIL popcornene være klar ;P

Hepper på holdet fra Iran når langt ind i denne turnering.

Kan I alle have en fed dag ;)