Midtvejsvalget ligner ikke den store sejr til Republikanerne, de havde håbet på

Optællingen af stemmerne trak ud på valgnatten i USA. En grund var, at republikanerne ikke præsterede en knockoutsejr i Repræsentanternes Hus, og at der bliver kamp til stregen om kontrol med Senatet. Flere af Trumps foretrukne kandidater klarede sig dårligt
Flere af Donald Trumps yndlingskandidater tabte stort. Det gælder blandt andet republikaneren Doug Mastriano i Pennsylvanias guvernørvalg – en vigtig svingstat i præsidentvalg.

Flere af Donald Trumps yndlingskandidater tabte stort. Det gælder blandt andet republikaneren Doug Mastriano i Pennsylvanias guvernørvalg – en vigtig svingstat i præsidentvalg.

Udland
9. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Republikanerne havde på valgnatten tirsdag aften sat næsen op efter en jordskredssejr i Repræsentanternes Hus på linje med deres triumf under præsident Barack Obama i 2010, hvor de vandt 63 nye pladser i en såkaldt ’rød bølge’.

Det står klart, at hverken den upopulære demokratiske præsident, den høje inflation, stigende kriminalitet eller kulturelle stridsemner har været nok til at overbevise de amerikanske vælgere om at give republikanerne et overvældende flertal.

Snarere vil partiet sandsynligvis i den næste samling råde over et beskedent flertal i Repræsentanternes Hus. Et resultat, der afspejler, hvad meningsmålingerne forudsagde i dagene op til valget tirsdag. Og i kampen mellem demokrater og republikanerne om kontrol med Senatet i 2023-2024 syntes meningsmålingerne også at have ramt nogenlunde præcist. I Pennsylvania har demokraten John Fettermann vundet et hidtil republikansk sæde. I svingstaterne Nevada, Georgia og Arizona er stemmerne endnu ikke talt op. Et definitivt resultat vil måske først foreligge i slutningen af denne uge og i værste fald i begyndelsen af december.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Alexander Jensen

Ukraine siger tak.

Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Torben Bruhn Andersen og Christa Una Ryholt anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Mens valget rasede i USA fulgte jeg håndboldkampen, mellem et overlegent Danmark og Norge. Det der slog mig var hvodan tilskuer-opførslen har ændret sig over tid, hvor det er blevet helt normalt at tilskuerne buheer højlydt af modstanderholdet, nærmest som om psykologisk krigsførelse er en del af spillet. Den slags så vi ikke for få år siden, hvor publikum i det store og hele kunne nøjes med at heppe og på den (positive) måde være en del a kampen. Der var i det hele taget mere respekt om modstanderen og publikum opførte sig mere "sportsligt" og knap så tarveligt, som den attitude vi trækkes med i dag, hvor det forekommer legitim at svine modparten så meget som muligt.

Så altså, gerne lidt mere "sportsmanship" på tilskuerrækkene og lidt mere respekt for valgresultater i det politiske, hvis jeg kunne bestemme.

Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Henrik Cornelius Hansen, Tine Sørensen, Susanne Kaspersen, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, Ditlev Palm, Christa Una Ryholt og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Verdens højreorienterede er ikke løsningen. De er problemet.

Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Steffen Gliese og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Torben Kjær Andersen

Hvorfor afholder man valg, når halvdelen af kandidaterne på forhånd tilkendegiver ikke at ville følge resultatet, hvis det går dem imod?