Kongressen
Læsetid: 3 min.

Nancy Pelosi brød igennem glasloftet og blev den bedste kongresformand i historien

Nancy Pelosi trådte torsdag tilbage som formand for Repræsentanternes Hus – en stilling, hun har bestridt i otte år siden 2006. Som en mesterlig lovgiver og taktiker med en sofistikeret sans for anvendelse af sine magtmidler, bliver hendes fravær en udfordring for præsident Biden
Nancy Pelosi har som formand for Repræsentanternes Hus holdt sammen på en partigruppe, der spænder fra moderate demokrater helt ud til den yderste venstrefløj.

Nancy Pelosi har som formand for Repræsentanternes Hus holdt sammen på en partigruppe, der spænder fra moderate demokrater helt ud til den yderste venstrefløj.

Shawn Thew/EPA/Ritzau Scanpix

Udland
19. november 2022

Indtil det sidste øjeblik, hvor Nancy Pelosi trådte op på talerstolen i Repræsentanternes Hus torsdag, klædt i kvindeforkæmpernes hvide buksedragt, herskede der usikkerhed om hendes fremtidsplaner.

Ville den velsagtens mest succesrige demokratiske formand for Repræsentanternes Hus i amerikansk historie fortsætte som mindretalsleder i næste forsamling eller trække sig? Det blev det sidste.

Hvis demokraterne havde bevaret deres flertal, ville Pelosi efter alt at dømme have fortsat sit formandskab i de næste to år. Det til trods for en høj alder på 82 år og det voldelige angreb for nylig på hendes mand, Paul Pelosi, i deres hjem i San Francisco.

I stedet blev det til en smal republikansk sejr i Repræsentanternes Hus.

Det kunne ifølge Pelosi være undgået, hvis en dommer i New York havde godkendt en grænsedragning af valgdistrikter, og den demokratiske guvernør havde klaret sig bedre. Kathy Hochul vandt med nogle få procentpoint. Helt uventet mistede demokraterne fem kongrespladser i den demokratiske bastion New York. Det afgjorde slaget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marianne Wiltrup

Er det virkelig det eneste der er at sige om denne højtbegavede, sofistikerede og ualmindelig stålsatte kvinde, som slås for sine idealer og ordentlig opførsel? Penge? Jeg aner en snert at den almindelige elite-foragt. Ja, hun var upperclass, so what? Hun var Trumps argeste modstander, og han kunne ikke tryne hende, selv om han og hans kumpaner uophørlig chikanerede hende og forsøgte at dræbe hende. Men penge? Alt handler om penge over there. Alle sympatiske politiske foretagender ender hver gang i "please donate". Det er åbenbart vilkårene, hvor meget man end tager afstand fra det herhjemme.

erik jensen, Christina Laugesen og Poul Søren Kjærsgaard anbefalede denne kommentar
Niki Dan Berthelsen

@Marianne

Det er vel lidt ligesom at man beskriver Berlusconi som en mandschauvinist. Det er ikke forkert. Men der er så meget mere man kan sige om manden.

Dog er der nogen der insisterer på kun at snakke om den negative side.

Torben K L Jensen

Hele den samlede venstrefløj har prøvet på at få hende vippet af pinden i årevis.
Forgæves.