Analyse
Læsetid: 6 min.

Nederlag i Senatet udløser republikansk rivegilde om Trumps fremtid i partiet

Mens amerikanerne holder vejret og venter på Trumps udmelding tirsdag om, hvorvidt han stiller op i 2024, vokser kritikken blandt republikanerne af hans angivelige negative rolle i midtvejsvalget. Demokrater ser selvsikkert frem til en dyst mellem Biden og Trump
Den demokratiske senator Catherine Cortez Masto vandt senatsvalget i Nevada, på trods af at hendes plads blev anset for den mest udsatte blandt de 14 demokrater på genvalg. Her taler hun ved en demonstration for abortrettigheder.

Den demokratiske senator Catherine Cortez Masto vandt senatsvalget i Nevada, på trods af at hendes plads blev anset for den mest udsatte blandt de 14 demokrater på genvalg. Her taler hun ved en demonstration for abortrettigheder.

Jose Luis Magana

Udland
14. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Amerikansk politik lever i den omvendte verden.

I normale midtvejsvalg ville resultatet af afstemningen om de 435 pladser i Repræsentanternes Hus foreligge, inden udfaldet af valget til Senatet er kendt. Men ligesom flere andre aspekter ved dette valg, er der sket noget nyt. Optællingen af stemmer i senatsvalget kom først.

Natten til søndag forudsagde Associated Press, at demokratiske senator Catherine Cortez Masto ville vinde senatsvalget i Nevada på et mulehår over den republikanske valgfornægter Adam Laxalt.

Cortez Masto overhalede i allersidste fase af optællingen sin modstander og står til at vinde med et halvt procentpoint. Hendes plads blev anset for den mest udsatte blandt de 14 demokrater på genvalg. Årsag: Nevadas turistøkonomi, der er koncentreret omkring Las Vegas, led skibbrud under coronanedlukningen i 2020-21.

I kraft af Cortez Mastos sejr vil demokraterne have 50 pladser i Senatet i 2023-24. Det sikrer dem flertal i et kammer med 100 medlemmer. Og ligesom i det nuværende senat kan den udslagsgivende stemme blive vicepræsident Kamala Harris’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Tak for den gennemgang - jeg blev klogere på amerikansk politik pt.

Svend Erik Sokkelund, Ole Meyer og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Svært at sige noget om, at en forventet jordskredssejrs udeblivelse kan tolkes, som et nederlag? Jeg ved ikke med Trump, men han har dog forårsaget det dårlige, at alt som ikke er ham er godt, og det ved jeg ikke om det fortjener! Jeg ved ikke om jeg synes, at Joe Biden ikke af og til kunne fortjene bare en smule kritik. Men som det er nu, så kunne han sparke en syg palæstinenser i maven og blive tilgivet af selv liste Ø, bare fordi han ikke er!

Arne Albatros Olsen

Utroligt at de 2 gamle øgler fylder så meget i amerikansk politik.
Har de virkeligt ikke andet at byde på ?

Jesper Johannsen

Man kan da kun håbe Trump går solo med The Trump Parti. For så vinder demokraterne stort indtil den dag Trump ikke er mere. Forhåbentlig har USA også fået et Bernie Sanders Parti. For det fortjener USA's befolkning efter at være blevet taget ved røven af republikanerne sin Ronald Reagan. Og det amerikanske folk vil det. Og ville have fået det, hvis eller USA var et demokrati.