For Kinas Kommunistiske Parti er der få ting, der kan vække større bekymring end ungdomsoprør og universitetsstuderende med knyttede næver og politiske kampråb. Minderne fra 1989 er aldrig blevet visket væk. Dengang endte partiet med at sætte hærens soldater ind mod deres landsmænd for at genvinde kontrollen over Beijings centrum.
Så dramatisk er situationen i Kina langtfra nu, men de protester, der disse dage har grebet landet, er umiddelbart de mest omfattende gadeprotester siden studenterbevægelsen i foråret 1989.
Hvad der begyndte som et desperat opråb blandt coronanedlukkede borgere i Kinas vestligste provins, har bredt sig med stor hast til resten af landet og især vundet frem på universiteterne.
Den endeløse række af COVID-19-nedlukninger og restriktioner har slået luften ud af Kinas økonomi og affødt en følelse af afmægtighed i store dele af befolkningen, forklarer den kinesiskfødte sociolog, Dongtao Qi, der til dagligt forsker ved East Asian Institute på National University of Singapore.
Han har stået bag flere store opinionsmålinger i Kina og er respekteret ekspert i at udlægge, hvordan kinesere ser på deres politiske ledelse.
Kina burde naturligvis göre som resten af Verden: Köbe de vacciner fra vestlige firmaer, der virker, få vaccineret hele befolkningen, og derefter afskaffe enhver form for restriktioner og lade smitten löbe gennem befolkningen og braende sig selv ud. "Nultolerance" har hele tiden vaeret en sindsyg ide, som desvaerre naaede at faa alt for meget opbakning i resten af Verden, foer man i andre lande kom til fornuft.
Xi – kunne i den umulige realpolitiske situation hæve alle Coronabegrænsninger – virus vil brede sig med stor hast til alle hjørner af Riget i Midten – relativt kaos i relativ kort tid kan holdes i skak af massivt politi militær – de yngre vil arbejde – de fleste over 65 vil være væk ! – tabula rasa for KKP – der er ikke andet at gøre Feng Shui .)
Sendte i morges en venlig tanke til Xi da volvoen skulle tankes i morges. Sparede 150
Kr ift sidst.
Også tak til formanden for at opgive at overhale USA som verdens stærkeste økonomi, ved bl.a. at stække det private erhvervsliv , som har bragt milioner af kinesere ud af fattigdom. Dette enda til trods for en enorm ungdomsarbejdesløshed.
Solen står da op i øst så det lysner forude nu der er gået et lys op for de regionale ledere at det ikke var just sådan den nye store rorgænger Xi mente det.
Det er godt st være den store rorgænger. Går noget mindre godt kan man altid give skylden til nogen længere nede i systemet.