Pakistanerne kæmper stadig mod historisk flodbølge: »Syndfloden har skyllet vores børns fremtid væk«

Tre måneder efter de værste oversvømmelser i Pakistans historie er store dele af landet stadig under vand. I 75 år har nationen kæmpet en desperat kamp for sin overlevelse, men med jordklodens klimaforandringer står Pakistan over for kampe af en helt anden skala. Information rapporterer fra det syndflodsramt land, mens klimatopmødet COP27 i Egypten skydes i gang
Udland
5. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

DADU, PAKISTAN – I det sekund, vi når frem til den oversvømmede Sindh-provins i Pakistan, der er hårdest ramt af monsunen og Himalaya-gletsjernes kollaps, bliver vi konfronteret med en knusende armod, der tilintetgør enhver forestilling om, at mennesket har en chance mod klimakatastrofen.

Syge og sultne børn med døde blikke og beskidt tøj, hvis hjem er skyllet væk af vandmasserne, og som nu har adresse i kummerlige teltlejre langs smadrede landeveje, omringer bilen for at tigge om hjælp.

»Brød, brød! Please giv os brød!« siger de og gestikulerer med hænderne foran munden for at sikre sig, at vi har forstået deres bøn.

En pige på højst 12 år med støvet hår og grumset tøj nærmer sig bilen med et udmattet toårigt barn siddende på hoften. Hun lægger hovedet på skrå med den ene hånd placeret på barnets bryst for at signalere, at det lille væsen har brug for omsorg, kærlighed og ernæring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Knud Anker Iversen

I morgen søndag er der indsamlingsdag for Dansk Flygtningehjælp. Gå med!!!

Alan Frederiksen, David Zennaro, Anders Hüttel, Jan S. Jensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Thomas Jørgensen

Utroligt at pakistans regering ikke reagere eller kanalisere nogen af de militær penge over til hjælp. Hvad skal det militær til for hvis der ikke længere er en nation at beskytte Endnu en global fødevarekrise burde få resten af verden til at regere.
Pakistans produktion af hvede har i mange år været et sted mellem 22 og 26 millioner ton årligt. Det svarer til omkring tre procent af den globale hvedeproduktion, og er en andel, der er lidt større end Ukraines, ifølge tal fra World Economic Forum

Inge Lehmann, Naja Abelsen, David Zennaro, Holger Nielsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
John Graversgaard

Også derfor må krigen i Ukraine stoppes og de afsindige summer til militær kanaliseres til Pakistan og andre lidende i det Globale Syd.

John Andersen, Naja Abelsen, Alan Frederiksen, Marie-Christine Poncelet, Karin Hansen, Jette Kjældgaard, David Zennaro, Carsten Munk, erik jensen, Maia Aarskov, Jan S. Jensen, Holger Nielsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Jimmy Marquardsen

You can't go back and you can't stand still, If the thunder don't get you then the lightning will. Grateful Dead - The Wheel

Disse ord fra sangen The Wheel er nok mere aktuelle end nogensinde før, for de beskriver præcis hvilken situation menneskeheden befinder sig i. Vi kan ikke gå tilbage til det gamle, og vi kan heller ikke bare stå stille. Vi er nødt til at bevæge os fremad, mod noget nyt.

Og den største forandring hen mod noget nyt, bliver nødt til at ske i vores bevidsthed.

Naja Abelsen, erik jensen, Ruth Sørensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

To ting Jeppe Kofod skulle have koncentreret sig om. Imran Khans mystiske afsættelse og denne kæmpekatastrofe. Begge ting er pinagtige for vores land og rigeligt til at Kofod skal ha det røde kort. Havde det ikke været for vælgerne, der stemte ham hjem anyway.

Naja Abelsen, erik jensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Skræmmende, at vi slet intet har hørt om nødhjælp til Pakistan. Der burde da for længst være sendt massiv hjælp så hurtig som mulig. Er verden da virkelig kun optaget af sig selv efterhånden? Hvis det skal være grundlaget for et fremtidig absolut nødvendigt samarbejde på tværs af alle politiske/religiøse systemer og forudsætninger ser det ikke særlig grønt ud.

Sjovt, hvor det hele bliver mere og mere mig først, når tiden er til det fuldstændige modsatte. Men det er vel menneskets natur. I vært fald alpha mennesket. Vi andre giver gerne en hånd.

Men alpha mennesket kaster os alle sammen i afgrunden. Og der er ingen, som protesterer. Og dem der gør kaldes for hippier af de ordentlige borgerlige.

Jeg er oppe i alderen og kan kun konkludere efter et langt liv: Vi er aber.

John Andersen, Naja Abelsen, Alan Frederiksen, Lillian Larsen, erik pedersen, Karin Hansen og Per Kortegaard anbefalede denne kommentar

I 75 år har Pakistan oprustet.

Da Pakistan fik A-våben, var der fest i gaderne og jubel-scener.

I 75 år har Pakistan - "De Renes Land" - dyrket den religiøse nationalisme ligesom deres nabo og de jubler ved de ritualer:
https://www.youtube.com/watch?v=n9y2qtaopbE

I 75 år kunne Pakistan have gjort noget for deres befolkning.

I 75 år er uligheden vokset i Pakistan grundet deres egne folkevalgte politikeres lovgivning.

Hvad sker der, når en pakistaner bliver rig? Så gør vedkommende vel det modsatte af de onde hvide i vesten? Vedkommende bliver ikke grådig og beholder pengene selv, vel?
Drøm videre...

Willy Johannsen

Jeg har det dårligt med at se sultne børn - deres øjne....

Pakistan har nu anslået 223 millioner indbyggere.
FN regner med at det bliver 400 millioner ved år 2100.
Og Pakistan er blot et af mange lande, hvor vi ser samme udvikling.
Lande som for længst har overskredet alle de grænser, hvor selv alverdens nødhjælp ikke kan frelse dem.
Jeg har ikke lyst til at bruge de ord, som beskriver udgangen på det her.
Pakistans befolkning er fortabt.

Jacob Nielsen, Inge Lehmann og Naja Abelsen anbefalede denne kommentar
Søren Rosenstand

Enig Willy. United Nations World Population Prospects 2022 har regnet sig frem til at befolkningen i Pakistan er på 487 millioner i år 2100. Hvordan skal det ende godt...Nigeria er i dag 216 millioner og vil være 546 millioner i 2100. Over 1/2 milliard på et areal der er 22 gange størrer end Danmark. Det svare til vi bor 132 millioner.

Pakistan er det eneste land udenfor Afrika, der har samme slags fertilitetstal.

Det er grumt og frygteligt, men det er formålsløst, at forsøge, at give hjælp, når et lands egen regering modarbejder.

Pakistan har rige mennesker og et stabilt statsapperat, der er rig og kompetent nok til akraft og bomber.

Vi sætter heller ikke indsamlinger igang til USAs og Tysklands katastrofer.

Nogengange er man nødt til at indse man er hjælpeløs.

Jacob Nielsen, Anders Bentsen, Susanne Hansen og Søren Rosenstand anbefalede denne kommentar