Langsomme samtaler
Læsetid: 1 min.

Rebecca Solnit: Vi er meget sent på den i forhold til klimakrisen, men det er ikke for sent

Den amerikanske forfatter og aktivist Rebecca Solnit fortæller i denne langsomme samtale om det store momentum for venstrefløjens grønne bevægelser og klimaaktivismen, som i disse år finder sted i USA
Den amerikanske forfatter og aktivist Rebecca Solnit fortæller i denne langsomme samtale om det store momentum for venstrefløjens grønne bevægelser og klimaaktivismen, som i disse år finder sted i USA

Jesse Jacob

Udland
23. november 2022

Rebecca Solnit har netop startet bevægelsen NOT TOO LATE, som vejleder aktivisterne om, hvor de finder håb, hvordan de hjælper hinanden, og hvordan deres ideer får effekt. Solnit fortæller også om sin nye bog, Orwell's Roses, der handler om, hvad det betød for den berømte britiske forfatter George Orwell at dyrke sine egne roser og pleje sin have. Fornøjelsen ved, glæden over og skønheden i naturen var ifølge Solnit med til at motivere ham til at kæmpe imod fascisme og stalinisme, og måske skal vi også i dag genfinde fornøjelse, glæde og skønheden, så vi ikke bare kæmper imod klimaforandringer og undertrykkelse, men også for det, vi lever for, som man kunne kalde roser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her