Analyse
Læsetid: 5 min.

Sydeuropæere raser over ubrugeligt gasforslag: »Det er en joke«

EU-Kommissionen har præsenteret et længe ventet forslag til et gasprisloft. Ideen er, at det skal tage luften ud af voldsomme prisstigninger, men loftet er så højt, at det formentlig aldrig kommer i brug. En række EU-lande er stærkt utilfredse
Gasloftet er en skrivebordsløsning på et reelt problem og udtryk for den markedsortodokse tankegang, som gennemsyrer EU-Kommissionens hidtidige ageren i energikrisen, mener kritikerne.

Gasloftet er en skrivebordsløsning på et reelt problem og udtryk for den markedsortodokse tankegang, som gennemsyrer EU-Kommissionens hidtidige ageren i energikrisen, mener kritikerne.

Kenzo Tribouillard

Udland
25. november 2022

Af og til rammer humor hovedet på sømmet. Og i den ophedede debat om EU’s gasprisloft, som Kommissionen præsenterede et udkast til i denne uge, rammer satirekontoen Le Chou, der gør grin med EU-politik, lige i bulls eye.

»EU siger, at gasprisloftet vil blive udløst ’hvis det er den fjerde søndag i måneden, mens Jupiter er i opstigning, og det er fuldmåne’,« noterer spasmagerne om den »markedskorrektionsmekanisme« for gas, som Kommissionen tirsdag præsenterede for offentligheden og torsdag for de 27 landes energiministre.

Satiren afspejler, at det forslag til et gasprisloft, som EU’s medlemslande ved EU-topmødet i oktober havde bedt om et udkast til, er ganske tandløst og formentlig aldrig vil kunne tages i brug.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Om 50 år flygter syd Europa til norden for at slippe væk fra varmen og tørken.

Jesper Johannsen

Og liberalismen og privatisering er jo herligt. Den har skabt den situation vi befinder os i. Før den tid, liberalisering af el markedet som en fri bevægelig vare, ville pris katapulten for el aldrig have fundet sted. Liberalismen viser her sir sande jeg. At trække penge ud af almindelige mennesker og skabe en voldsom rig overklasse.

Det er det eneste formål. Frihed? Ha ha ha.

erik jensen, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Anders Graae, Egon Stich, Torben Arendal og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar