terrorangreb
Læsetid: 4 min.

Tyrkiet bomber kurdiske mål i Syrien og Irak, mens Vesten er tavs

Efter terrorangrebet i storbyen Istanbul i sidste uge har det tyrkiske luftvåben udført større bombardementer i de kurdiske områder i Syrien og Irak. Flere frygter nu en ny tyrkisk landoffensiv i en tid, hvor Vesten er tavs grundet Sverige og Finlands ønske om NATO-medlemskab.
Kvinder sørger under et begravelsesoptog i Derik i det nordlige Syrien efter en række tyrkiske luftangreb i området.

Kvinder sørger under et begravelsesoptog i Derik i det nordlige Syrien efter en række tyrkiske luftangreb i området.

Udland
22. november 2022

ISTANBUL – Det tyrkiske luftvåben gennemførte natten til søndag omfattende luftangreb mod kurdiske mål i nabolandene Syrien og Irak. Det sker som gengæld for et terrorangreb, der ramte Istanbul i sidste uge, siger tyrkiske embedsmænd, som fastholder, at kurdiske militante stod bag terroren i storbyen.

»Slynglerne bliver nu holdt ansvarlige for de forræderiske angreb,« skrev det tyrkiske forsvarsministerium på Twitter før daggry søndag i et opslag med et billede af et kampfly, som netop lettede fra startbanen.

Det står stadig uklart, hvilke mål der specifikt blev ramt under luftangrebene. Det er heller ikke bekræftet, hvor mange mennesker der er blevet dræbt eller såret under bombardementerne.

Tyrkisk militær siger, at de ramte militære mål, men en talsmand for de sikkerhedsstyrker, der kontrollerer Nordøstsyrien, Farhad Shami, hævder i et tweet, at tyrkerne ramte tætbefolkede landsbyer, der huser fordrevne syrere. Talsmanden tilføjede, at luftangrebene dræbte 14 civile, ødelagde et hospital, et kraftværk og nogle kornsiloer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Smid Tyrkiet ud af nato. Så er den potte ude, og jeg tror alligevel ikke på dem. Usa kan også ryge hvis de ikke opføre sig ondeligt.

Mogens Holme, Holger Nielsen, Ervin Lazar og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Et belejligt tidspunkt for kurdisk angreb.
Gad vide om det overhovedet var kurdisk ? Måske Erdogan selv har en finger med i det spil. Han er vist gemen nok til det

Mogens Holme, David Zennaro, Holger Nielsen og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar

ærlig talt – er Tyrkiet NATO ? – og NATO Vesten EU tager ikke afstand fra statsterrorangrebet på Kurdiske mennesker i Syrien og Irak !
NIMBY ? – det må være dét ! – men hvad rager Kurder PKK YPG OS ? – overflødige nyttige idioter for NATO USA EU Vesten ?
måske er Taksim–bomben Erdogans indenrigspolitik ? – understregning af NATO–VETO mod Sverige og Finland ? – afledningsmanøvre for Rusland i Ukraine ?
flashback lav eftermiddagssol tætpakket demo Taksim 1978 BANG ! duerne fløj op panisk menneskemasse løber 5 skridt den ene vej og 5 modsat – Bombe ? – PKK ? – De Grå Ulve ? – militærpolitiet der omringer Taksim er helt rolige i deres blå kampvogne !
Tyrkiet har massiv tradition for at undertrykke Folket Tyrker Armenier Kurder ! – det er til at brække sig over .)

Søren Kristensen

Hvad er det med de kurdere, hvad har de gjort - eller er der noget de har undladt at gøre, siden de så ofte er i skudlinjen - og hvad ville der ske, hvis de fik lov til at være i fred? Er der farlige - eller hvad?

Vi har set i Irak, at hvis man lader kurderne være i fred, at så har de frækheden at skabe et nogenlunde fungerende samfund. Det kan tyrkerne ikke finde sig i, da de er gamle naboer og fjender.

Man kan ikke smide Tyrkiet ud af Nato, da de ligger så strategisk placeret mellem Europa og Asien som de gør. Men vi kan i EU holde op med at skubbe dem væk. De vil altid ligge i (smør)hullet mellem Europa og Asien, mellem nord og syd. Og hvis vi var lidt mere åbne over for dem, kunne de sagtens blive langt bedre integreret i Europa, noget de har ønsket længe.

NATO inde eller ude ? kan ikke ? – vil ikke ?
er det The Man ?
er Tyrkiet for meget geografi på den forkerte måde til at komme udenom ? – så hellere inde end ude ! – og vil de overhovedet Europa ? EU ?
i retrospektiv har Tyrkiet fra start for 100 år siden været på kant med Europa og lande hele vej rundt – Grækenland Bulgarien Rumænien Ukraine Rusland Georgien Armenien Iran Irak Syrien Cypern
turkish delight ! – Tyrker er alle med tyrkisk pas ! – men på kludetæppet er Tyrker feks. Kurder Aabkhaser Adjarer Albaner Araber Assyrere Bosnier Tjerkesser Hamshin Lasere Pomakker Roma Zaza Armeniere Græker Jøder Afrotyrker Levanter Bosporus–tysker Istanbul–polakker – minoriteter findes ikke og tyrkisk er eneste officielle sprog !
– er NATO problemet .)

Willy Johannsen

Erdogan og Putin er ganske enkelt to alen af samme dårlige stykke.
Ingen af dem er til at stole på.
Begge er korrupte slyngler.
Så enkelt er det.
Tyrkiet burde ikke være med i NATO.
Jeg gætter på, at Erdogan fortæller Putin alt det. han har brug for at vide.
Hvad er der blevet af de tyrkiske generaler?
Ikke fordi jeg er tilhæger af militærkup.
Tværtimod.
Men havde det med at korrigere kursen, når den afveg lidt for meget....