Feature
Læsetid: 13 min.

Den tyske regering lover lovlig hash, men rammerne fortaber sig i tåger

I Europas største land er legaliseringen af cannabis formentlig på trapperne. Det skaber guldgraverstemning på markedet, bekymring for de unge – og frygt for, at den lovlige cannabis ikke kan konkurrere med de hårdtpumpede varer på det sorte marked
I Europas største land er legaliseringen af cannabis formentlig på trapperne. Det skaber guldgraverstemning på markedet, bekymring for de unge – og frygt for, at den lovlige cannabis ikke kan konkurrere med de hårdtpumpede varer på det sorte marked

Sofie Holm Larsen

Udland
18. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

»Bare kald mig Bob.«

Pusheren i den berlinske bypark Hasenheide griner, så man i novembermørket kan se hans kridhvide tænder, der lige akkurat stikker op over kanten af dynejakken. Da jeg i researchens tjeneste langer ham en 10-euroseddel, forsvinder han kort ind i en busk for et øjeblik efter at dukke op med en lille pose »grasss«, som han siger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Fin oplysende artikel af Sonne. Tak for den.
Alternativet til legalisering er - ingenting. Det betyder nemlig, at lande i EU 'tåler' ulovligt og helt ukontrolleret salg og forbrug af cannabis. Som myndigheder har gjort nu i ca 50 år.
Alt andet er bedre.

Rasmus Kristiansen, Annette Chronstedt og Peter Andersen anbefalede denne kommentar

hmmmm ? – guerilla gardening uden problemer siden 1977 – 5 planter hér og dér som ligner tilfældig vild kulturnatur i landskabet – en frisk forårshåndfuld og november høst måske – måske ikke ! og hva’så ? – på den anden side af hegnet er der masser af plads langs togskinner og i Ørstedsparken og på Amager Fælled til de vilde fasaner .)

Syntes et relevant spørgsmål altid bliver glemt herhjemme.

Hvem er mest glad for de nuværende regler?
Dem der gerne vil sælge hash på det sorte marked, eller dem der ikke ønsker at købe / bruge det?

Jeg synes at en legalisering bliver gjort meget mere kompliceret en godt er.
Gør som man har gjort i Spanien,gør hjemmedyrkning lovligt.
Det er gået ganske godt,faktisk så godt at ingen har bemærket det.
Vi behøver ikke statsautoriserede pushere for at stoppe banderne, der er ingen grund til at staten skal blande sig i alt.

Peter Meyling - Ifølge artiklen lægger tyskerne også op til, at hjemmedyrkning skal være lovligt. Tre cannabisplanter, hvilket er mere end de to, der er lovligt i Spanien. Hvis du bevæger dig rundt i spanske storbyer, vil du i øvrigt også se cannabisbutikker.

Af samme årsag undrer jeg mig også over, at der kan være et problem med EU-ret. Både Spanien og Holland har legaliseret hash, og de er da medlemmer af EU. Så hvorfor er det et problem for Tyskland, men hverken for Spanien eller Holland?

Enhver lovgivning, der har som hovedformål at forhindre borgeres autonomi over egen krop og over deres børn og over deres egen dobbeltseng, er simpelthen en van-ære for en sekulær retsstat.

Nu hvor cannabis er lovligt i staten Washington, og 34 andre stater, så er et af de store "tab", at drug-test-firmaer, som har levet af at få folk fyret fra deres arbejde, nu har forklaringsproblemer.

Alkohol er angst-dæmpende, og derfor dødsensfarligt i trafikken, og på nogle typer arbejdspladser. Og det er nemt at teste præcist, og vores tests giver en ret præcis måling af den forøgede risiko, du udgør for andre mennesker.

Med cannabis er det besværligt, for selvom vi kan måle AT du tidligere har røget, er der ikke nogen fornuftig sammenhæng med dine nuværende evner, eller med din risiko for andre mennesker. Selv imens du ryger, er det slet ikke åbenlyst, at du udgør nogen speciel risiko, du er bare dum og inkompetent, men det er vi jo så mange, der er i forvejen :-)

Det kan kun gå for langsomt med at fjerne ale tabu-love og alle paranoia-baserede regler om narkotika-brug i trafikken og på arbejdspladser. Hvis der ikke objektivt kan måles nogen risiko, så er der ingen objektiv grund til at "straffe" at du selv bestemmer over din egen krop, ligesom du har lov til at stikke en blyant i øjet på dig selv. Hvis du rent faktisk laver fejl i trafikken (ligesom alle andre), så kan du naturligvis straffes for de faktiske fejl.

Ja, jeg går ind for beskyttelse af børn. Hvis du sælger til mindreårige, eller deler med dem, uden deres forældres skriftlige samtykke, så fortjener du kraftedeme at blive spiddet offentligt på en u-afbarket hegns-pæl.

Hvis du som forælder ønsker at dele dine gode oplevelser med dine børn, og dine vigtigste kvaliteter er dit narkotikavalg, så håber jeg da, at du kan give en sammenhængende forklaring på dine overvejelser og valg som forælder. Det er vel ikke værre, end at lade sit barn fortsætte lidt for længe i en børnehave, hvor der er beviser for omsorgssvigt. Der fandtes engang afsporede forældre, der lod børn blive udsat for alkohol eller passiv rygning eller religiøsitet, som vi allesammen idag ved, er meget skadeligt.

Bente F. Uggerhøj

Det er vigtigt at pointere, at legalisering ikke kun vil have fordele for personer med medicinske behov, men også for samfundet som helhed. Legalisering vil føre til øget kontrol over produktion og salg af cannabis, samt reducere kriminalitet forbundet med illegal handel. Det vil også skabe nye jobs og øge skatteindtægterne.

Desværre er der stadig mange fordomme og misforståelser omkring cannabis, og det er vigtigt at sætte fokus på de faktiske fordele ved legalisering og anvendelse af cannabisprodukter. Jeg håber, at Tyskland vil tage skridt i denne retning, så flere mennesker kan få adgang til de fordele, jeg personligt har oplevet ved at bruge CBD-topskud.

Jeg er helt enig i, at legalisering af cannabis i Tyskland vil have mange positive effekter. Som en person, der har købt cbd topskud og cbd olie hos den danske webshop https://blomst.cbdanmark.dk, kan jeg bekræfte, at det har haft en positiv effekt på min generelle velvære. Jeg håber, at Tyskland vil følge andre landes eksempel og legalisere cannabis, så flere mennesker kan få adgang til dets mange fordele.

Kram, Bente