Corona
Læsetid: 6 min.

Voldsomme protester mod Kinas nultolerance, som lukker millionbyer ned og skader økonomien

Mens en voksende COVID-19-smitte igen lukker kinesiske millionbyer ned, fører coronaprotester på verdens største iPhone-fabrik til voldelige sammenstød. Kommunistpartiet holder stædigt fast i sin nultolerancepolitik, selv om den gør stadig mere økonomisk ondt
COVID-kontrollører kører på en næsten tom gade i det centrale handelskvarter i Beijing onsdag den 23. november. De lokale myndigheder lukkede i sidste uge de fleste butikker og indendørs servering på restauranter, genindført online undervisning i skoler og bedt indbyggere om at arbejde hjemmefra.

COVID-kontrollører kører på en næsten tom gade i det centrale handelskvarter i Beijing onsdag den 23. november. De lokale myndigheder lukkede i sidste uge de fleste butikker og indendørs servering på restauranter, genindført online undervisning i skoler og bedt indbyggere om at arbejde hjemmefra.

Kevin Frayer

Udland
24. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Hundredvis af vrede arbejdere bryder ud fra deres fabrik og marcherer i gaden. De fjerner hegn, som i ugevis har holdt dem indespærret i en coronanedlukning, og smadrer overvågningskameraer og testtelte. Der er voldelige sammenstød med politi klædt i hvide beskyttelsesdragter og bevæbnet med knipler og skjolde.

Mens COVID-19 for mange i Europa føles som et overstået kapitel, er pandemien fortsat en stor del af livet i Kina, hvor frustrationen over de hårde coronarestriktioner onsdag morgen kogte over på verdens største iPhone-fabrik, hvor de 200.000 ansatte har været uden kontakt med omverdenen og kun har måttet opholde sig i fabrikshallerne og deres sovesale i næsten en måned.

Det drastiske karantænetiltag blev taget, da der var blevet påvist blot 64 nye coronatilfælde i industriområdet, hvor fabrikken ligger, i millionbyen Zhengzhou i den centrale del af landet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Willy Johannsen

Mere af det samme!
Jo før styrter regimet...
Man kan ikke i længden tæske folket til lydighed.
Måske der er et - spinkelt - håb for kineserne.

"Mens COVID-19 for mange i Europa føles som et overstået kapitel..."

Det første år vi havde Covid, døde der 1347 danskere af sygdommen. Året efter døde der 1938 danskere. I år er dødstallet allerede oppe på 4215, og vi er ikke kommet igennem december endnu.

Pandemien er ikke overstået. Der er blot ikke nogen som er bekymret over at "passe på de svage" længere. Det var ellers løftet, da man åbnede op. Ud af de 7500 danskere sygdommen indtil videre har kostet livet, fordi vi "skal tjene penge", er over 5000 døde på plejehjem. Det stinker fælt af at man "nedbringer ældrebyrden". Med den tankegang går der ikke lang tid før vi får legepladser på motorvejene.

I starten talte man meget om at Covid ikke var værre end influenza. Sidste år var der 261 danskere der døde af influenza.

@Martin Gøttske

Hvor er jeres artikler om, hvad der skete, da man besluttede sig for at åbne samfundet op? Er i også så trætte af det hele, at i vælger at se gennem fingre med det man reelt valgte at gøre?

Jes Balle Hansen , Steen K Petersen, Steen Ole Rasmussen og John Andersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Bundgaard

@Morten Balling: "Sidste år var der 261 danskere der døde af influenza"

Sidste år er måske ikke det bedste benchmark for dødeligheden. Der havde været nedlukning, vi var stadig rigtig gode til at holde afstand, spritte hænder og bruge maske. Nok derfor tallet er så lavt. Hvad der virker mod coronasmitte, virker også på influenza.
Dødeligheden svinger dog en del, alt efter hvilken influenzaudgave, der er tale om.
Til sammenligning døde der 474 af influenza i sæsonen 2015/2016 og hele 2822 i sæsonen 2017/2018.

@Jeppe Bundgaard

Korrekt. Dog var selv dødstallet for influenza i 2017/2018 ikke i nærheden af Covid i år. Desuden påvirkes dødstallet for Covid af de selvsamme tiltag, som minimerer smitten af influenza. Siden vi "lærte at hoste i ærmet" har dødstallet for influenza været meget lavt.

En anden væsentlig faktor er den i øjeblikket dominerende Covid variant. Den er i den milde ende af skalaen, og alligevel har vi ligget på et gennemsnit på 13 døde om dagen i 2022. For at sætte det i perspektiv: Der dør i gennemsnit ca. 150 danskere om dagen. Trafikken dræber under 150 danskere om året.