Nu skal 196 lande blive enige for at redde planetens natur

Når verdens lande onsdag morgen smøger ærmerne op for at forhandle om beskyttelse af planetens biologiske mangfoldighed, ligger der to konkurrerende aftaleudkast foran dem – begge præget af kantede parenteser som udtryk for uenigheder
At sikre en aftale, der beskytter planetens natur og dens mangfoldighed, er en mere kompleks og altfavnende udfordring end at beskytte klimaet, uagtet den tætte kobling mellem de to.

At sikre en aftale, der beskytter planetens natur og dens mangfoldighed, er en mere kompleks og altfavnende udfordring end at beskytte klimaet, uagtet den tætte kobling mellem de to.

Mauro Pimentel

Udland
6. december 2022

Tirsdag aften, dansk tid, vil FN’s generalsekretær António Guterres gå på talerstolen i Palais des Congres i Montreal, Canada, for at åbne COP15, FN-mødet, hvor alverdens lande skal søge at nå til enighed om en stor global aftale om beskyttelse af Jordens biologiske mangfoldighed. Ved åbningsceremonien vil også Canadas premierminister, Justin Trudeau, tale som vært for topmødet, ligesom Kinas miljø- og økologiminister, Huang Runqui, vil sige nogle ord. Kina har formandskabet og skal lede forhandlingerne ved COP15, som egentlig skulle være afholdt i Kunming, Kina, men har måttet flyttes til Montreal på grund af de kinesiske coronarestriktioner.

Man kan regne med, at Guterres vil gentage sine advarsler om en civilisation på selvmordskurs, ligesom Trudeau og Runqui givetvis vil appellere til ansvarsfølelsen hos verdens regeringer for at beskytte vores fælles, naturgivne livsgrundlag.

Den ceremonielle åbning vil også rumme en såkaldt ’kulturel præsentation’ ved en repræsentant for Canadas oprindelige befolkning for således at stemme sindene til omsorg for Moder Jord.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det ender nok med en blød tekst der udskyder handling .. indtil ?????