Krig i Ukraine
Læsetid: 5 min.

Endnu et angreb på russisk base kan være Ukraines forsøg på at afværge større angreb til nytår

For anden gang denne måned er en vigtig russisk luftbase blevet ramt af et droneangreb hundredvis af kilometer fra Ukraine. Har Ukraine teknologien til det, kan vi komme til at se flere angreb langt inde på russisk territorium, siger militæranalytiker
Et udleveret satellitfoto viser Engels-basen i Saratov, som mandag blev ramt af et droneangreb for anden gang denne måned. Fotoet, der er fra den 4. december, er udleveret af en tredjepart til Reuters.

Et udleveret satellitfoto viser Engels-basen i Saratov, som mandag blev ramt af et droneangreb for anden gang denne måned. Fotoet, der er fra den 4. december, er udleveret af en tredjepart til Reuters.

Maxar Technologies/Reuters/Ritzau Scanpix

Udland
28. december 2022

Præcis tre uger efter at Rusland blev overrasket af to droneangreb på sine militærbaser, ramte endnu et angreb mandag den vigtige Engels-base cirka 730 kilometer sydøst fra Moskva.

Mandag bekræftede det russiske forsvarsministerium angrebet, ministeriet hævdede, at man havde skudt en ukrainsk drone ned ved basen, og meddelte, at tre militærmænd var blevet dræbt.

Ligesom efter angrebene den 5. december har de ukrainske myndigheder forholdt sig i stilhed og undladt at tage ansvaret på sig. I forbindelse med de tidligere angreb bekræftede en anonym, højtstående ukrainsk embedsmand dog over for The New York Times, at Ukraines efterretningstjeneste stod bag.

Antager man, at Ukraine står bag det nye angreb, er der både et psykologisk og et mere praktisk formål med det, siger Anders Puck Nielsen, der er militæranalytiker ved forsvarsakademiet:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Willy Johannsen

Hvis man har lidt forstand på russiske fly, kan man se, at de fly, som er opmarcheret, er flytyper, som bruges som "affyrings ramper" for missiler - af den type som har regnet ned over Ukraine.
Det er til at forstå, at Ukraine gør et forsøg på at uskadelige gøre dem, før de igen dræber civile - ikke mindst kvinder og børn.
Den slags drone angreb er det rene selvforsvar.

Rolf Andersen, Jørgen Munksgaard, Torben Siersbæk, Merete Parsbo, Kim Houmøller, Tommy Clausen, Peter Beck-Lauritzen, Jacob Nielsen, Jens Christensen, Danny Hedegaard, Holger Nielsen og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Hvornår bliver vesten træt af Rusland? I de sidste 100 år har der ikke været andet end bøvl og uciviliseret adfærd derfra. Millioner af dræbte, egne borgere, såvel som andres. Internationale spændinger og trussel optrapninger. Annekteringer og besættelser. Ringeagt for regler og konventioner. Løgne og bedrageriske handlinger. Nu også Medveveds spådomme om fremtiden! Trættende . Og amerikanerne har kun forstået de europæiske problemstillinger, til at være afsætning for krudt og kugler og lade som om de samarbejder. Forstå dog situationen: send flere våben, gerne de største, til Ukraine og Putin hjem!

Jørgen Munksgaard, Merete Parsbo, Holger Nielsen, Jacob Nielsen, Lasse Schmidt, Tommy Clausen og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar
Danny Hedegaard

Læs lige seneste blogindlæg her!

Sroll ned til denne overskrift:
0. januar: Skrappe sager ved Bakhmut
https://www.krigeniukraine.org/post/krigen-i-ukraine-januar-2023

Bemærk videoen med en granat smidt af en drone, ned i et jordhul med soldater i en sådan forfatning.
At en såret soldat begår selvmord, og tager kammeraterne med sig i døden.
Denne blog advarer sine læsere, men skjuler intet - følg den!

Og

Poul Høi
Udenrigskorrespondent
Belrlingske.dk

»En almindelig husflue lever længere end en russisk soldat.« Men der er en mening med vanviddet

Hvordan foregår sådan et Wagner-angreb så?

"Så primitivt som muligt, for det er, hvad deres soldater kan. I dagtimerne styrer de soldater fra flere angrebsgrupper frem til frontlinjen, og derefter dynger de det ukrainske mål til med artilleri, missiler og bomber. Fodsoldaterne får en angrebsordre og stormer mod de ukrainske skyttegrave på den anden side. Der er ingen retræteruter angivet på skærmene, og hvis de trækker sig, bliver de skudt på stedet, skriver Jurij Butusov. Det ved soldaterne, og derfor angriber de selv ind i direkte ild. Når en angrebsgruppe er udryddet, angriber den næste, og sådan bliver det ved."
https://www.berlingske.dk/europa/en-almindelig-husflue-lever-laengere-en...

Sådan spilder Rusland de liv som regnes for intet, og som eliten regner med at ingen vil savne.
Mødre og fædre fra samfundets bund, til sønner på samfundets bund.
Græder tårer som ingen ænser, og som ingen derfor regner.
De lider i deres sorg i bitter bevidsthed om, at de intet kan stille op.

I mens flygter hele den ungdom med ressourcer og uddannelse, over hals og hoved.
Som i storbyerne kunne have gjort oprør i gaderne.
Som de modige unge mænd og kvinder i storbyerne i Iran, gør oprør med livet som indsats.

For at undgå den skæbne som straffefangerne fra fængsler og lejre, og de unge fattige fra fjerne provinser lider ved fronten i Ukraine.

De handlede først da, og de var ligeglade lige indtil, at også de fik mobiliseringsordren.
Da tog de flugten for at redde deres eget skind, men ikke før da.

Luk grænsen for dem der ikke er nået ud endnu, og send dem tilbage igen som regnede med at de nåede ud i tide.

Nu ved de at hvis ikke de når ud, og hvis de bliver sendt tilbage til Rusland igen, hvis de nåede ud.
Så har de valget mellem at lide samme skæbne, som soldaterne i de artikler jeg linker til.

Eller at tage kampen op hjemme i egne gader, for ikke at lide samme skæbne.

Efterhånden må valget være let!
Vi skal bare tvinge dem til, at de ikke har anden mulighed, end at vælge mellem 2 onder.

Det gør vi ved tvinge dem til at blive i Rusland, eller ved at tvinge dem tilbage til Rusland!

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Søren Veje, Holger Nielsen, Peter Beck-Lauritzen og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Rusland overfaldt 24/2.-2022 - uprovokeret - sit naboland, for at sikre sig kontrol med det, dels politisk (væk med Zelensky) dels fysisk (ikke kun, men mindst de fire delvist besatte regioner i sydøst plus Krim).
Ruslands krigsmaskine har vist sig at være i en utroligt dårlig forfatning, så den nu (bare) prøver at forsvare, hvad de nu har tilbage af de indledende landran.
Da de ikke selv kan klare ærterne på slagmarken, "tilbyder" de nu forhandlinger, med den ufravigelige betingelse, at alle erobrede områder, samt de dele, de ikke selv kan stjæle, SKAL (for)blive russiske.
Og samtidig gør de, hvad de kan for at ødelægge det land, de gerne vil dominere, med massive bombardementer - med raketter. De kontrollerer nemlig heller ikke det ukrainske luftrum!

Der er fuldt forståeligt, at Ukraines svar er: alle russiske tropper UD, som en minimal forudsætning for overhovedet at tale om fred. At de også ønske en international straffeproces mod de, der er ansvarlige for overfaldet på deres land, er ligeså let fatteligt.

Danny Hedegaard

Gode nyheder!

Vi kan håbe at Tyrkiet nu begynder at presse russerne til at rejse tilbage?

Det ser ud til at de underminerer almindelige tyrkeres økonomi, med alle de penge de bringer med sig.

Vi skal så bare lade være med at tage imod dem i vestlige lande, hvis de presses ud af Tyrkiet.

Berlingske.dk

»En økonomisk redning? Ha! De russere er snarere blevet vores undergang«
Tilstrømningen blev lanceret som en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Frem for at tilslutte sig Vestens sanktioner holdt den tyrkiske præsident, Erdogan, dørene åbne for alle. Nu har købestærke russere støvsuget ejerboligmarkedet, og ukrainere har presset huslejerne i landets storbyer op med flere hundrede procent. Tyrkerne selv må bøje nakken og flytte væk.
https://www.berlingske.dk/internationalt/en-oekonomisk-redning-ha-de-rus...

Venlig hilsen
Danny Hedegaard